Καθαριζει με κουστουμι τους δρομους και οδους της Γκιολε για 21 χρονια

Από αγάπη και σεβασμό στον τόπο του

Ο Ενσάρ Κερδίγκε, 45 ετών, ο οποίος εργάζεται ως καθαριστής στο Δήμο Γκιόλε της Αρδαχάν, κάνει τη δουλειά του με αγάπη για 21 χρόνια και αλλάζει κοστούμια τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, σηκώνεται νωρίς το πρωί, περιποιείται, ντύνεται με το κουστούμι φορώντας μετάλλια που απένειμαν στον παππού του και ξεκινάει τη δουλειά του. Ο Κερδίγκε δήλωσε πως «μέρα και νύχτα είμαι πάντα σε υπηρεσία. Παίζω παιχνίδια και τραγουδάω λαϊκά τραγούδια όταν κάνω τη δουλειά μου. Αγαπώ τους ανθρώπους και τη δουλειά μου».

Ο Κερδίγκε, ο οποίος εκτελεί το έργο του με μεγάλη αγάπη τραγουδώντας λαϊκά τραγούδια και παίζοντας παιχνίδια, είναι γνωστός από τους ανθρώπους της Γκιόλε ως «πρόεδρος Ενσάρ». Ο Κερδίγκε αλλάζει κοστούμια τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Δηλώνοντας ότι αγαπά πολύ το επάγγελμά του και είναι πολύ χαρούμενος που υπηρετεί τους ανθρώπους ανέφερε «δουλεύω στη Γκιόλε εδώ και 21 χρόνια. Παίρνω αγάπη από τους πολίτες. Στα όνειρά μου ακόμα βλέπω ότι εργάζομαι και σηκώνομαι και καθαρίζω. Αλλάζω κοστούμια δύο φορές την ημέρα, δουλεύω με κοστούμι, ώστε κανείς να μην πετάει σκουπίδια κάτω. Όσο καθαρότερο είναι το περιβάλλον, τόσο καθαρότεροι είναι οι άνθρωποι. Δεν είναι εύκολο να εργαστείς ως καθαριστής, είναι πολύ δύσκολο. Η υπηρεσία δεν έχει ώρα. Οι πολίτες με αποκαλούν “Πρόεδρο Ενσάρ” και χαίρομαι όταν τους ακούω. Στους συναδέλφους μου προτείνω να αγαπάνε τη δουλειά τους, αν το αγαπάνε θα είναι ευτυχισμένοι. Δεν σκέφτομαι να βγω στη σύνταξη, θα εργαστώ απεριόριστα για τον δήμο μου».

Ο Ιλχάν Γκιουλτεκήν, Δήμαρχος του Γκιόλε υπογράμμισε πως «Ο κ. Ενσάρ είναι δημοτικός υπάλληλος εδώ και πολλά χρόνια. Εξυπηρετεί χωρίς να τηρεί τις ώρες εργασίας. Μετά τις πρωινές προσευχές, ξεκινά να καθαρίζει τους δρόμους. Είναι υπάλληλος υπόδειγμα με τα ρούχα και με τον χαρακτήρα του. Είμαστε περήφανοι και αισθανόμαστε τυχεροί που ο κ. Ενσάρ εργάζεται μαζί μας».

Επίσης οι πολίτες δήλωσαν ότι ήταν ευχαριστημένοι από την καλοσύνη και την προσωπικότητα του Κερδίγκε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.