Καθαρισμος ξανα στην οχθη του Βοζβοζη… μεχρι την επομενη φορα

Μπάζα, σκουπίδια, ακόμα και στρώματα συγκεντρώθηκαν από την άκρη του δρόμου

Σε καθαρισμό της όχθης του Βοζβόζη, από τη γέφυρα μέχρι λίγο πριν την διασταύρωση για την Ιρλανδική διάβαση, προχώρησε συνεργείο, απομακρύνοντας τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί από την προηγούμενη φορά που είχε γίνει καθαρισμός στο χώρο.

Το συνεργείο μάζεψε μπάζα, σκουπίδια, ακόμα και στρώματα που είχαν πεταχθεί στην όχθη του ποταμού.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για το αν θα παραμείνει καθαρός ο χώρος, μιας και πολλοί είναι αυτοί που το βρίσκουν εύκολο να πετούν σκουπίδια στην περιοχή, και παρόλο που είναι εύκολο να «δείχνουμε» τον οικισμό, η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι αυτοί και εκτός οικισμού που μιας και περνούν αρκετά οχήματα από το δρόμο και όντως έχει σχεδόν πάντα σκουπίδια, βρίσκουν την ευκαιρία να προσθέσουν σε αυτόν.

Τα έχουμε πει ξανά: είναι ζήτημα εκπαίδευσης, αλλά και αστυνόμευσης. Ας μην ξεχνούμε πως για τον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος βρίσκεται και ο ίδιος σε κακή κατάσταση, έχει υπάρξει αντιγνωμία για τη δικαιοδοσία στην οποία υπάγεται.

Παλιότερα ο στρατός ήταν πιο δραστήριος, και έκανε καθαρισμούς στο συγκεκριμένο χώρο (παρόλο που κάποιοι ενοχλούνταν και από αυτό), όμως το πρόβλημα των σκουπιδιών και ιδιαίτερα των μπάζων, είναι μεγάλο, και δεν περιορίζεται στον Βοζβόζη (απλώς εκεί το βλέπουμε περισσότερο).

Τα αίτια έχουν εντοπιστεί πολλές φορές, όπως προείπαμε, όμως παρά τις διαπιστώσεις, αφενός δεν έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστούν, αφετέρου φαίνεται όλοι να έχουν συμβιβαστεί με την κατάσταση. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.