Καθαριοτητα και συντηρηση αγροτικων δρομων

Μετά το «πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής

Ξεκινούν άμεσα, με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τους αναδόχους, εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας στην Κομοτηνή και την περιοχή της δημοτικής ενότητας Αιγείρου όπως και έργο που αφορά στην καθαριότητα οδών, πλατειών, ακτών και κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Κομοτηνής.
 
Κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενέκρινε τα πρακτικά διαγωνισμού των έργων, που μπορεί να προκηρύχτηκαν έγκαιρα ωστόσο η υλοποίησή τους δεν προχώρησε εξαιτίας ενστάσεων ενδιαφερόμενων εργοληπτών. Με σύμμαχο πλέον και τον καιρό, δεδομένου ότι η χειμερινή περίοδος δεν ευνοεί την εκτέλεση τεχνικών έργων, η εκκίνηση των απαιτούμενων εργασιών προγραμματίζεται στο προσεχές διάστημα, με την εγκατάσταση των αναδόχων, ανέφερε στον «ΠτΘ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης.
 
Το έργο-σκούπα για την καθαριότητα του Δήμου, είναι προϋπολογισμού 149.800 ευρώ περίπου και περιλαμβάνει καθαρισμό των ακτών, παράλληλα με ανάλογες εργασίες για την απομάκρυνση των χόρτων από κοινόχρηστούς χώρους στην πόλη, ειδικότερα στις σχολικές μονάδες και τους οικισμούς.
 
Επιπλέον, άμεσα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας στην Κομοτηνή και στη δημοτική ενότητα Αιγείρου, προϋπολογισμού, 120.000 και 90.000 ευρώ αντίστοιχα, που εισήχθησαν ως κατεπείγοντα στην συνεδρίαση της Επιτροπής, μιας κι οι έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και της άνοιξης στερούν από τους αγρότες τη δυνατότητα πρόσβασης στα αγροτεμάχια για καλλιέργεια με κίνδυνο να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές.
 
Έργο συντήρησης των αγροτικών δρόμων βρίσκεται σε εξέλιξη και στην δημοτική ενότητα Ν.Σιδηροχωρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.