Καθαγιαστηκαν τα νερα στο Φαναρι Ροδοπης

Για έκτη χρονιά ο Γιάννης Πετράς ανέσυρε τον σταυρό

Ο καλός καιρός, για τα δεδομένα της εποχής, που επικρατεί στην περιοχή, επέτρεψε σε αρκετούς συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την τελετή του αγιασμού των υδάτων, που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Φαναρίου Ροδόπης λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι.

Οι βουλευτές Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Βαφειάδου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν το παρών στην τελετή, όπως επίσης εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Έξι συμπολίτες μας βούτηξαν προκειμένου να ανασύρουν από τα ύδατα τον σταυρό. Πρώτος έφτασε o «συνήθης ύποπτος» Γιάννης Πετράς, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Αυτή ήταν η έκτη φορά που ο Γιάννης Πετράς ανασύρει από τα νερά του λιμανιού Φαναρίου τον σταυρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΕΟΔ Ροδόπης και Ερυθρός Σταυρός, σε θάλασσα και στεριά, έδωσαν για άλλη μια χρονιά το παρών, φροντίζοντας για την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της ακολουθίας.

Παρακολουθήστε παρακάτω τις δηλώσεις και τις ευχές του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, ένεκα της γιορτής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.