Καταβαλλεται το de minimis του 2018 στους βαμβακοπαραγωγους της Ροδοπης

Εγκρίθηκε ποσό πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους

Την καταβολή της αποζημίωσης μέσω των κονδυλίων του de minimis προς τους βαμαβακοπαραγωγούς της Ροδόπης, ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως τονίζει, το 2018 οι βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού Ροδόπης υπέστησαν σημαντικές καταστροφές, και πριν τις εκλογές του 2019 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού συναντήθηκε με τους τότε βουλευτές της περιοχής, δια του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι εγκρίνει το σχετικό πόσο αποζημίωσης.

Ο κ. Στυλιανίδης όμως σχολιάζει αρνητικά πως δεν εκταμιεύτηκαν τα σχετικά χρήματα, ούτε υπογράφηκαν σχετικές Υπουργικές αποφάσεις. Όταν το καλοκαίρι του 2020 οι αγρότες του Έβρου κινήθηκαν οργανωμένα και πέτυχαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εισπράξουν την αντίστοιχη αποζημίωση, τότε ξανακινητοποιήθηκαν και οι αγρότες της Ροδόπης.

Ο βουλευτής Ροδόπης σημειώνει πως πίεσε τεκμηριωμένα και συστηματικά τους αρμόδιους υπουργούς, με ανταπόκριση βρήκε από τον τότε ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση το Νοέμβριο του 2020.

Μετά από παρεμβάσεις στο νέο Υπουργό κ. Λιβανό αλλά και στο οικονομικό επιτελείο, και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, εγκρίθηκε ποσό πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους της Ροδόπης.

Σε σχετική του δήλωση ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:

«Ευχαριστώ την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους καλούς φίλους και συναδέλφους Υπουργούς Θόδωρο Σκυλακάκη, Σπήλιο Λιβανό και Μάκη Βορίδη για την άμεση ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημα των αγροτών μας που με επιμονή τους υπέβαλα. Η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά επιδεικνύει συνέπεια και αποτελεσματικότητα για τους αγρότες μας, όπως ακριβώς έπραξε και με τις επιχειρήσεις της Θράκης και το 12% επιδότησης εργασίας. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει και τη διαφορά μας από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο χρόνια μετά εμείς απαντούμε με αποτελέσματα στην προεκλογική δημαγωγία και την ασυνέπεια τους. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο μας και γενικότερα την τοπική οικονομία και να επαναφέρουμε τη πολιτική αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα με έργα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.