Καταθεση στεφανων για τους εθνικους ευεργετες στην Κομοτηνη

Τους Έλληνες που έχουν συνέβαλαν στην προσπάθεια του έθνους να ορθοποδήσει τίμησαν φορείς και πολίτες την Παρασκευή

Τους εθνικούς ευεργέτες, τους ανθρώπους που με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, σε εποχές μεγάλων στερήσεων, συνέβαλλαν στην προσπάθεια του ελληνικού έθνους να ορθοποδήσει, τίμησαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, οι αρχές της Κομοτηνής.

Άλλωστε πολλοί είναι και οι ευεργέτες που προσέφεραν στην πόλη μας, όπως ο Χατζηκωνσταντής Ζωίδης, ο Νέστωρ Τσανακλής, που χρηματοδότησε μεταξύ άλλων την ανέγερση της Τσανακλείου, οι αδερφοί Κλεάνθης και Δούκας Κούλογλου, ο συμβολαιογράφος Νικόλαος Παπανικολάου, αλλά και ο Κωνσταντίνος Σισμάνογλου, που ανήγειρε το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Μετά το πέρας της τελετής ο Σεμασμιώτατος έκανε ειδική αναφορά στους πολλούς ευεργέτες της Κομοτηνής και της Θράκης, τονίζοντας πως θα πρέπει να καταστούμε άξιοι αυτών των πολλών ευεργεσιών.

Θεωρεί δε πως θα πρέπει να ακολουθήσουμε στον δρόμο που χάραξαν αυτοί στο παρόν και το μέλλον της δικής μας ζωής. «Δυστυχώς σήμερα η κοινωνία μας», ανέφερε, «χαρακτηρίζεται από την εσωστρέφειά της, και ο καθένας κρύβεται στον εαυτό του, αναζητώντας τα δικά του συμφέροντα».

«Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, γιατί δεν είμαστε έτσι οι Έλληνες και οι Θρακιώτες» ανέφερε, και θα πρέπει να στείλουμε ξανά μηνύματα εξωστρέφειας προς όλο τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.