Καταθεση στεφανων για το Πολυτεχνειο στην Κομοτηνη

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα της ημέρας της επετείου

Την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησαν στην Κομοτηνή φοιτητές, οργανώσεις, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλογικότητες, με πορείες, αλλά και κατάθεση στεφάνων, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Κατάθεση από ΚΚΕ-ΚΝΕ

Την αρχή έκαναν το πρωί της Παρασκευής ΚΚΕ και ΚΝΕ, που κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, δίπλα στη Νομαρχία.

Στελέχη και μέλη του Κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ηρώο, όπου ο κ. Νίκος Βαργεμίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ τόνισε πως ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου ήταν αποκορύφωμα και ώριμος καρπός της προσπάθειας οργάνωσης της αντιδικτατορικής πάλης που ξεκίνησε από την επόμενη μέρα της επιβολής της δικτατορίας της 21ης Απρίλη.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον κ. Βαργεμίδη, αφιέρωσαν σε αυτή την προσπάθεια όλες τους τις δυνάμεις. Το ΚΚΕ αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανο για την τότε στάση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών. Τους τιμά απεριόριστα, σημείωσε, όπως και όλους τους ριζοσπάστες αγωνιστές, που διώχτηκαν, που προσέφεραν ακόμα και τη ζωή τους στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Έκλεισε δε τονίζοντας πως στις μέρες μας, το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία -Ελευθερία» παραμένει τραγικά επίκαιρο, καθώς και όλα τα συνθήματα της εποχής.

Κατάθεση στεφάνου από την ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης

Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι και τα μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, τιμώντας τα 50 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλώντας, με μήνυμά τους, 50 ολόκληρα χρόνια μετά από το Νοέμβρη του ‘73 και εν μέσω πολέμων, επεμβάσεων, «φυσικών» καταστροφών, ασύλληπτων επενδυτικών κερδών, περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών και υποτίμησης του περιβάλλοντος και των εργαζομένων, να τιμήσουν όλοι με νέους αγώνες το Πολυτεχνείο.

Πορεία και κατάθεση στεφάνων

Ακολούθησε στις 5 το απόγευμα πορεία στην οποία είχαν καλέσει δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της Ροδόπης, μαζί με συλλόγους φοιτητών, η οποία ξεκίνησε από την παλιά νομική και κατέληξε στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, όπου έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων.

Τέλος αργότερα το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη και πορεία από συλλογικότητες του αναρχικού χωρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.