Καταθεση στεφανων για την 25η Μαρτιου στην Κομοτηνη

Με απότιση τιμής από την μαθητιώσα νεολαία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης στην πόλη

Με κατάθεσή στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία της Κομοτηνής ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου ο εορτασμός της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στη Ροδόπη.

Έτσι στο Ηρώο της πόλης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Ακολούθησε απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από μαθητές, προσκόπους εκπροσώπους της εκπαίδευσης, ενώ αρκετοί ήταν οι φίλοι και γνωστοί των σημαιοφόρων που βρισκόταν στο Ηρώο, που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξήρε την απόδοση τιμής από τους μαθητές των σχολείων στην ημέρα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τονίζοντας πως μέσα από την καθαρή τους καρδιά, την καθαρή τους συνείδηση και τη διάθεση που έχουν κατάφεραν να δώσουν τον δικό τους τόνο και το δικό τους μήνυμα σε αυτή τη μεγάλη εορτή, «τα μηνύματα της ελευθερίας, του Ευαγγελισμού του Έθνους, της γιορτής της Παναγίας μέσα από τη γιορτή του Ευαγγελισμού» τόνισε, και προέτρεψε να παρελάσουν τη Δευτέρα με καμάρι και το ήθος με το οποίο πρέπει ώστε να ομορφαίνουν την πόλη και τη ζωή μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η πόλη μας έχει χαρακτηριστεί Πρωτεύουσα της Νεολαίας.

Ευχήθηκε δε στους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή δύναμη και να διδάσκουν την ιστορία απαραχάρακτη, και οι γονείς να έχουν δύναμη για να μεγαλώνουν με θυσίες ήθος, αγάπη και αξίες.

Παράδειγμα ο αγώνας για απελευθέρωση της χώρας

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς τόνισε πως η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, «για να μπορούμε εμείς σήμερα, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας». Η νεολαία, τόνισε, με την παρουσία της στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή τιμάει όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για αυτή, θυμίζοντας πως το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι ότι όταν εμείς οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

«Οι επέτειοι αυτοί μας θυμίζουν αγώνες αξίες και ιδανικά, αλλά και τη συμμετοχή που πρέπει να έχουμε για να κρατήσουμε όσα έχουμε κατακτήσει» ανέφερε η Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ, Μαίρη Κοσμίδου, που ευχήθηκε χρόνια πολλά και ενόψει της γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Στέφανος Μακρυγιάννης επισήμανε πως οι εκπαιδευτικοί και μαθητές και μαθήτριες στα σχολεία δίδαξαν συνεργατικά πως το 1821 ο λαός έμαθε να «πετάει» προς την ελευθερία. Συμπλήρωσε δε πως αυτό είναι το μήνυμα που σήμερα πρέπει να δοθεί, ότι δηλαδή τα σχολεία μαθαίνουν στα παιδιά και την κοινωνία μια καλύτερη ζωή, για αυτό και οι εκπαιδευτικοί δίνουν το παράδειγμα με τις κινητοποιήσεις τους για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.