Καταθεση στεφανων για την 102η επετειο της 14ης Μαιου στην Κομοτηνη

Η Κομοτηνή γιορτάζει την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό

Σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου 2022 η Κομοτηνή εορτάζει την 102η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων καθώς και οι προσκληθέντες Μητροπολίτες: Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου όπου πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από εκπροσώπους της πολιτικής, και όχι μόνο, ηγεσίας της περιοχής, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Υποδομών κ.Μαρία – Έλλη Γεράρδη.

Στεφάνι κατέθεσαν, οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, ο γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΜΘ, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ κ.Μανώλης Βαρβούνης ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής κ.Στεπάν Ματεοσιάν, εκπρόσωποι των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών της ΠΑΜ-Θ, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ροδόπης, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ροδόπης, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας «Η Αγία Ειρήνη», της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού Ροδόπης, του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ένωσης Κομοτηναίων Αθήνας, για να ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.