Κατατεθηκε η τροπολογια για τη συγκροτηση των ΤΟΜΥ

Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει τη συγκρότηση Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) με στόχο την αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου των δημοσίων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και των αποκεντρωμένων μονάδων τους.  
 
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά το πρόσφατο παρελθόν στον «ΠτΘ» ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης στην Κομοτηνή θα λειτουργήσουν 4 δομές ΤΟΜΥ οι οποίες θα στελεχώνονται αρχικά με 40 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων όπως γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και επισκέπτες υγείας. 
 
Οι μονάδες αυτές θα χωροθετηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και ήδη έχει υπάρξει μια συνάντηση του κ. Πλωμαρίτη με το Δήμαρχο Κομοτηνής, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση ανάλυσης των συνεπειών της ρύθμισης που συνοδεύει το κείμενο της τροπολογίας, το εγχείρημα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου ότι έτσι θα επιτυγχάνεται η αμεσότερη και ταχύτερη υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού που έχει νοσηλευτικές ανάγκες σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ εκτιμάται ότι εμμέσως θα βελτιωθεί και το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία, λόγω αντίστοιχης αποφόρτισής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.