Κατατακτηριες σε ΑΕΙ απο το Μεταλυκειακο Ετος- Ταξη Μαθητειας και τα ΙΕΚ

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Από  1 έως και 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις των αποφοίτων των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας και των ΙΕΚ για τα ΑΕΙ.

Οι απόφοιτοι του Μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), που ύστερα από επιτυχή εξέταση πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης κατέχουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιμο τίτλο, δύνανται να κατατάσσονται σε Τμήματα/Μονοτμηματικές Σχολές Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του ανωτέρω διπλώματος.

Ο ανώτατος αριθμός αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας  και Ι.Ε.Κ., που μπορούν να καταταχθούν ανά πρόγραμμα σπουδών α’ κύκλου των Τμημάτων/Μονοτμηματικών Σχολών υποδοχής των Α.Ε.Ι., ορίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους σε κάθε Τμήμα Α.Ε.Ι.

Η επιλογή των υποψήφιων για κατάταξη αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας  και Ι.Ε.Κ. γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις, που διενεργούνται με την επιμέλεια του Α.Ε.Ι. κατά τον ίδιο χρόνο και τόπο με τις κατατακτήριες εξετάσεις του άρθρου 15 του ν. 3404/2005 (Α’ 260) «Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», όπως ισχύει, και αφορούν εξέταση με θέματα ανάπτυξης σε τρία μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος/ Μονοτμηματικής Σχολής υποδοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.