«Κατασκηνωση στην πολη» απο τη σχολη γονεων της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Το διήμερο 7 και 8 Μαΐου για τρίτη συνεχή χρονιά

Η σχολή γονέων της  Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» το διήμερο: Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» αποτελεί θεσμό που υλοποιείται ήδη εδώ και αρκετά χρόνια σε δήμους και  Ιερές Μητροπόλεις της  Ελλάδος, και δίνει την  δυνατότητα στα παιδιά μας να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν νέους φίλους, να περάσουν δημιουργικά και εν Χριστώ τον χρόνο τους με δράσεις ψυχαγωγίας, γνώσης και εκκλησιαστικής εμπειρίας μέσα σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον, με εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες.  Η επιλογή του αστικού περιβάλλοντος ως κατασκηνωτικού χώρου γίνεται με σκοπό να αναδείξει στα παιδιά αλλά και στους γονείς τις δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν σε χώρους που είναι ήδη γνώριμοι στους κατασκηνωτές, ενώ δεν υπάρχει στα παιδιά η αίσθηση της απομάκρυνσης από τους γονείς, κάτι που μπορεί να συμβεί στις «κανονικές» κατασκηνώσεις.  Επιλεγμένα παιχνίδια, γυμναστική, Γλωσσικές Δραστηριότητες, Κατασκευές,  Εκκλησιασμός, Δραστηριότητες με το πυροσβεστικό Σώμα Κομοτηνής, αλλά και δράσεις ιστορικής μνήμης για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή  είναι ορισμένες μόνον από τις δραστηριότητες που έχουν επιλεγεί.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν παιδιά –αγόρια και κορίτσια – 4ης, 5ης και 6ης δημοτικού από όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως.  Η έναρξη των δράσεων τοποθετείται μετά την 9η πρωινή ώρα και το πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στις 5.30 με 6.00 μ.μ. και τις δύο προαναφερθείσες ημέρες.

Προβλέπονται γεύματα για τα παιδιά (δεκατιανό και μεσημεριανό το Σάββατο, πρωϊνό, δεκατιανό και μεσημεριανό την Κυριακή) και καλύπτονται οι ανάγκες μετακίνησης εντός και εκτός της πόλης. Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα σε ανοιχτούς κυρίως χώρους

 Η στελέχωση των ομάδων έγινε από εθελοντές – εθελόντριες, οι οποίοι/ες έχουν αποκτήσει αξιόλογη εμπειρία από την Εκκλησιαστική κατασκήνωση της Μητροπόλεως, αλλά και από τη συμμετοχή τους στις δύο προηγούμενες «Κατασκηνώσεις στην πόλη» και οι οποίοι επελέγησαν για το ήθος και την αγάπη τους προς τα παιδιά. Θα υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό σε περίπτωση ατυχήματος που θα συνοδεύει τους μικρούς κατασκηνωτές καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.      

Στην προσπάθεια αυτή είναι δεκτή με χαρά κάθε οικονομική στήριξη που θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά αναλωσίμων για τις δραστηριότητες και τα γεύματα των παιδιών.  Ενδεικτικά προτείνεται το ποσό των 10 ευρώ ανά παιδί (15 ευρώ για δύο αδέλφια).  Η εγγραφή πραγματοποιείται με την συμπλήρωση ειδικής αιτήσεως και υπεύθυνης δηλώσεως του γονέα. Τα έντυπα αυτά μπορείτε να τα λάβετε σε τυπωμένη μορφή από τον υπεύθυνο της Σχολής Γονέων Πρωτοπρεσβύτερο  Ιωάννη Μακίδη,  Εφημέριο του  Ιερού Ναού  Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής ή σε ηλεκτρονική μορφή κατόπιν συνεννοήσεως με κάποιον από τους υπεύθυνους της δράσης.

Info

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σημειώνεται ότι η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη με την ορθή συμπλήρωση της αιτήσεως και της υπεύθυνης δηλώσεως.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά (9-11 πμ και 6.30 – 7.00 μμ) από την Τετάρτη 27 Απριλίου έως την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 13.00 μ.μ. στο γραφείο των εφημερίων του  Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής. 

Τηλέφωνα  Επικοινωνίας: πατήρ Ιωάννης 6980302550, υπεύθυνοι δράσης: κ. Κυριακή, 6936161939.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων βρίσκεται στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://immaroniaskomotinis.gr/images/syxna/programa%20kataskinosi%20stin%20poli_2022.pdf

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.