Καταργουνται οι επιτροπες για τις εξετασεις στα μειονοτικα σχολεια

Στους συλλόγους εκπαιδευτικών των σχολείων η ευθύνη της διενέργειας των εξετάσεων

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, του Περιφερειακού Διευθυντή Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και των Διευθυντών Εκπαίδευσης ΔΕ Ξάνθης και Ροδόπης για κατάργηση των επιτροπών ελέγχου εξετάσεων στα μειονοτικά σχολεία χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.
 
Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει σημαντική την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, του Περιφερειακού Διευθυντή Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και των Διευθυντών Εκπαίδευσης ΔΕ Ξάνθης και Ροδόπης για την απόσυρση των επιτροπών ελέγχου των εξετάσεων στα μειονοτικά σχολεία κατ΄εφαρμογήν του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει για την ιδιωτική εκπαίδευση και ιδίως του Ν. 4415/2016 που θεσμοθετεί την ισοτίμηση των τίτλων των ιδιωτικών με τα δημόσια σχολεία και θωρακίζει την αυτονομία του Συλλόγου Διδασκόντων με στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης».
 
Όπως εξηγεί η ΟΙΕΛΕ «οι επιτροπές δημοσίων εκπαιδευτικών για την διεξαγωγή των εξετάσεων στα ιδιωτικά σχολεία έχουν καταργηθεί από το 2002 κατ’ εφαρμογήν Προεδρικού Διατάγματος, μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας μας και καθολική απαίτηση του κλάδου. Ήταν μια νομοθετική πράξη που επιβεβαίωνε την αυτονομία του ιδιωτικού εκπαιδευτικού λειτουργού και την ισοτίμησή του με τους συναδέλφους του δημοσίου».
 
«Πλέον  και στα δύο μειονοτικά σχολεία Ξάνθης και Κομοτηνής θα εφαρμοστεί από φέτος  ό, τι προβλέπεται και στα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία. Θα αναλάβουν, δηλαδή, τη διοργάνωση των εξετάσεων και την έκδοση των αποτελεσμάτων οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των σχολείων που έχουν αυξημένη ευθύνη για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με το Ν. 4415/2016» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.