Καταργειται το δευτερο βρεφικο τμημα του Η’ Βρεφονηπιακου Σταθμου

Δημιουργείται επιπλέον νηπιακό τμήμα στο σταθμό

Στην κατάργηση του βρεφικού τμήματος στον Η΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Κομοτηνής, λόγω έλλειψης αιτήσεων, και τη δημιουργία Νηπιακού τμήματος, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Μέριμνας και Αλληλεγγύης στους δώδεκα Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στο Δήμο Κομοτηνής λειτουργούν  νηπιακά τμήματα που μπορούν να φιλοξενήσουν 509 νήπια ηλικίας από 2,5 έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο και σε έξι Βρεφονηπιακούς σταθμούς βρεφικά τμήματα που μπορούν να φιλοξενήσουν 104 βρέφη.

Το 2021 είχε αποφασιστεί η μετατροπή ενός δεύτερου νηπιακού τμήματος σε βρεφικό τμήμα στον Η’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Κομοτηνής, μετά την καθιέρωση της διετούς φοιτήσεως στα νηπιαγωγεία, όταν και κρίθηκε απαραίτητο η αλλαγή ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που είχαν προκύψει την ηλικία από 1,5 έως 2,5 ετών.

Όμως παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των αιτήσεων  για τα βρεφικά τμήματα, το δεύτερο βρεφικό τμήμα του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού μετά από δύο έτη από την λειτουργία του δεν δέχεται αιτήσεις εγγραφών και συνεπώς δεν λειτουργεί, σε αντίθεση με τo νηπιακό τμήμα που τα δύο τελευταία έτη δέχεται υπεράριθμες αιτήσεις με αποτέλεσμα αρκετά νήπια να μην μπορούν να φιλοξενηθούν στον Παιδικό Σταθμό.

Για αυτό και κρίθηκε απαραίτητη από την υπηρεσία η κατάργηση του δεύτερου βρεφικού τμήματος στον Η’ Βρεφονηπιακό Σταθμό και η δημιουργία νηπιακού τμήματος (ηλικίας από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο), δυναμικότητας 12 νηπίων, κάτι που έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή όμως το ενδιαφέρον για τα βρεφικά τμήματα συνεχίζει να υφίσταται, κατά την συνεδρίαση ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως στόχος τους είναι να δημιουργηθεί νέο βρεφικό τμήμα σε άλλο σταθμό, ώστε να καλυφθούν όσοι το επιθυμούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.