Καταργει το 2ο Νηπιαγωγειο Ιασμου το Υπουργειο Παιδειας

Ιδρύονται νηπιαγωγεία σε Πάσσο και Αρχοντικά

Την κατάργηση του 2ου Νηπιαγωγείου Ιάσμου υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου.
 
Συγκεκριμένα με απόφασή του που καθορίζει τις Ιδρύσεις, Προαγωγές Υποβιβασμούς, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και
Νηπιαγωγείων ο κ. Γαβρόγλου καταργεί το 2θέσιο Νηπιαγωγείο, ενώ παράλληλα αποφάσισε την ίδρυση νηπιαγωγείων σε Πάσσο και Αρχοντικά.
 
Όσο για τις άλλες ΠΕ της ΑΜΘ, με την απόφαση του Υπουργού ιδρύεται ένα Νηπιαγωγείο στην ΠΕ Δράμας, το νηπιαγωγείο Κάτω Βροντούς, και το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καβάλας.
 
Την ίδια ώρα υποβιβάζονται το Δημοτικό Σχολείο Δαδιάς από 2 σε μία τάξη, και το 20ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας από 4 σε 3 τάξεις, ενώ συγχωνεύονται νηπιαγωγεία στην πόλη της Ξάνθης ( το 9ο με το 14ο και το 6ο με το 11ο), στην Αλεξανδρούπολη το 5ο Νηπιαγωγείο συγχωνεύεται με το 20οκαι το 9ο με το 13ο, στην Ελευθερούπολη συγχωνεύονται το 1ο με το 2ο Νηπιαγωγείο, στην Καβάλα συγχωνεύονται το 24ο με το 27ο Νηπιαγωγείο και το 18ο με το 21ο Νηπιαγωγείο, ενώ στη Χρυσούπολη συγχωνεύονται το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο.
 
Τέλος καταργείται το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Δόξας στον Έβρο, ενώ στο Θούριο καταργούνται τόσο το Δημοτικό όσο και το Νηπιαγωγείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.