Κατανυξη στην περιφορα του Επιταφιου στην Κομοτηνη (+Gallery)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Ηρώο Κομοτηνής, όπου και κατέληξε η περιφορά των επιταφίων στην Κομοτηνή

«Να μην είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι, στην οικογένειά μας και την κοινωνία» ζήτησε από τους πιστούς που συγκεντρώθηκαν ο Μητροπολίτης Παντελεήμων

 
Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στην Κομοτηνή, την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου.
 

Σε όλες τις Εκκλησίες της Κομοτηνής τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου, ενώ κατόπιν οι επιτάφιοι από Τέσσερις Ενορίες, του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του Μητροπολιτικού ναού Κοίμησης της Θεοτόκου, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Σοφίας αφού έγινε η περιφορά στους στην πόλη, κατέληξαν συνοδεία μεγάλου πλήθους πιστών στο Ηρώο της Κομοτηνής.
 

Το παρόν έδωσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Διοικητής του Δ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς, ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΜΘ Αντιστράτηγος Μενεξίδης Νικόλαος, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, πολιτευτών και εκατοντάδες πιστών

Εκεί ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, τους ζήτησε να μην είναι Πόντιοι Πιλάτοι στην καθημερινότητά τους, αλλά όπως οι μαθητές του Χριστού να μην απαρνηθούν αυτό που οφείλουν να κάνουν.
 

Ζήτησε δε αυτή η μεγάλη Παρασκευή, να γίνει μια καινούρια αρχή για τη ζωή μας, μιας ζωής που πορεύεται μεταξύ Σταυρού και Ανάστασης.

 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.