Καταγγελιες εναντιον του Σωματειου Εργαζομενων Εμποριου και Υπηρεσιων Ν. Ροδοπης απο την ΕΝΙΔΥΚ

Κάνει λόγο για σωματείο- σφραγίδα και αρχαιρεσίες εν κρυπτώ

Πυρά κατά του Σωματείου Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) κάνοντας λόγο για σωματείο-σφραγίδα και αρχαιρεσίες εν κρυπτώ.
 
«Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στην Κομοτηνή γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές… Το συγκεκριμένο έργο ανεβάζει ξανά ο “θίασος” του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Συμπαραγωγοί είναι οι ίδιοι οι εργοδότες, ενώ στους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Κομοτηνής δίνουν τον ρόλο του κομπάρσου…» επισημαίνει αρχικά η ΕΝΙΔΥΚ για να εξηγήσει πως  «ο λόγος γίνεται για το Σωματείο Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης που ελέγχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τις επόμενες μέρες διεξάγει αρχαιρεσίες εν κρυπτώ (στα υπόγεια καφετέριας και χωρίς καμία δημόσια ανακοίνωση ή κάλεσμα), γεγονός το οποίο μυρίζει άρωμα νοθείας… Με την σύστασή του πριν από τρία χρόνια, το εν λόγω σωματείο, έπαιξε διασπαστικό ρόλο, αφού ήδη στον ίδιο κλάδο υπάρχει σωματείο στην πόλη μας, η “Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής”, το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο εργατικό κίνημα της Ροδόπης».
 
Σύμφωνα με την ΕΝΙΔΥΚ «το συγκεκριμένο σωματείο αποτελεί ένα σωματείο σφραγίδα, χωρίς καμία δράση για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης, χωρίς καμία ανακοίνωση/ενημέρωση προς τους εργαζόμενους πέρα από μία εδώ και… τρία χρόνια. Δεν έχουμε δει ποτέ ούτε ένα πανό που να έχει την υπογραφή του, δεν έχουμε δει το σωματείο αυτό σε κανέναν χώρο εργασίας να προετοιμάζει έστω μία απεργιακή κινητοποίηση, να μπαίνει μπροστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα εργαζόμενου. Τα μέλη του Δ.Σ. του συγκεκριμένου σωματείου, με μπροστάρη την πρόεδρό του, έχουν παίξει απεργοσπαστικό ρόλο σε όλες τις απεργιακές μάχες που έχει δώσει το εργατικό κίνημα τα τελευταία τρία χρόνια».
 
Παράλληλα η  Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καταγγέλλει ότι «όπως και τότε, έτσι και σήμερα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από εργαζόμενους στον κλάδο που δέχονται πιέσεις από τους ίδιους τους εργοδότες, ώστε να συμμετέχουν στις εκλογές του συγκεκριμένου σωματείου.  Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση προς τους εργαζόμενους για το καλούνται να ψηφίσουν. Στις εκλογές σύστασής του οι εργαζόμενοι νόμιζαν πως θα ψηφίσουν, ώστε να μην απολυθεί μια συνάδελφός τους, ενώ στην ουσία εκλέγουν αντιπροσώπους, τόσο για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, όσο και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της οποίας η πλειοψηφίασυνδιαλέγεται με τους εργοδότες του κλάδου».
 
Το Δ.Σ. της ΕΝΙΔΥΚ «προειδοποιεί τους συναδέλφους και καλεί κάθε τίμιο εργαζόμενο να μην συμμετέχει στις εκλογές φιάσκο του συγκεκριμένου σωματείου-σφραγίδα, που βάζει για υποψήφιους ξενοδόχους και αυτοαπασχολούμενους. Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια νοθείας. Ευθύνη θα έχει, επίσης, και όποιος δικαστικός αντιπρόσωπος διεξάγει την διαδικασία, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Είναι ανάγκη τώρα να απομονώσουμε, τόσο τον παλιό εργοδοτικό συνδικαλισμό των απολιθωμάτων της ΠΑΣΚΕ (πλειοψηφία του ΕΚΚ), όσο και τον νέο, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) που στόχο έχουν από κοινού την απαξίωση του εργατικού κινήματος από τους εργαζόμενους και τελικά την πλήρη εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών χωρίς την ουσιαστική αντίδραση από την εργατική τάξη».
 
«Η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ. είναι εδώ.. Ώστε κάθε εργαζόμενος να βρει αποκούμπι στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ώστε να συμμετέχει στον οργανωμένο αγώνα της διεκδίκησης της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών μας.  Οργανώσου στο σωματείο μας… Με σύνθημα  “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων”» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Συλλαλητήριο στις 14 Νοεμβρίου 

Δοθείσης ευκαιρίας να σημειωθεί ότι η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 14 Νοέμβρη και ώρα 18.00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
Αιτήματα της κινητοποίησης είναι τα εξής:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να μην προχωρήσει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.