Καταγγελια της ΠΟΕΔΗΝ για σοβαρες δυσλειτουργιες στο ΠΓΝΑ λογω αναστολων,

Μιχάλης Γιαννάκος: «Το κυτταρολογικό εργαστήριο έβαλε λουκέτο, με αποτέλεσμα να μην εξετάζονται τα δείγματα βιολογικών υγρών ασθενών με υποψία καρκίνου»

«Οι αναστολές εργασίας οδήγησαν σε πλήρη απορρύθμιση τα Νοσοκομεία και τα κατέστησαν άκρως επικίνδυνα για τους ασθενείς», τονίζει για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την εικόνα που μεταφέρεται στον ίδιο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, «το κυτταρολογικό εργαστήριο έβαλε λουκέτο, αφού η μοναδική κυτταρολόγος τέθηκε σε αναστολή εργασίας». Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, πλέον «δεν εξετάζονται τα δείγματα βιολογικών υγρών ασθενών με υποψία καρκίνου. Τι θα συμβεί στον ασθενή που πάσχει από καρκίνο και δεν το ξέρει αφού το δείγμα του παραμένει στα ψυγεία του κυτταρολογικού εργαστηρίου;»,  διερωτάται χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, «στο φαρμακείο που ετοιμάζονται προς έγχυση χημειοθεραπευτικά σχήματα η μία εκ των τριών νοσηλευτριών είναι σε αναστολή εργασίας. Οι δύο νοσηλεύτριες που απομένουν τον άλλον μήνα βγαίνουν σε σύνταξη. Λόγω των αναστολών 44 νοσηλευτών στο νοσοκομείο δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό να μετακινηθεί στο εν λόγω τμήμα να εκπαιδευτεί. Έχουν έρθει μόνο 4 νοσηλευτές για να καλύψουν τα κενά», καταγγέλλει.

Η εικόνα δεν είναι καλύτερη και σε ό,τι αφορά τα χειρουργεία στο νοσοκομείο: «Λόγω αναστολών εργασίας νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού λειτουργούν 2 χειρουργικές αίθουσες για έκτακτα περιστατικά και μία χειρουργική αίθουσα για τακτικά. Ο καθηγητής νευροχειρουργικής επίσης βγήκε σε αναστολή εργασίας. Οι λίστες χειρουργείου για νευροχειρουργικά περιστατικά εκτινάχθηκαν πάνω από τρία χρόνια. Οι λίστες χειρουργείου για ορθοπεδικά πάνω από δύο χρόνια», επεσήμανε ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος τονίζει: «Ο ασθενής θέλει γιατρό και νοσηλευτή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας του. Δεν νοιάζεται εκείνη την ώρα για εμβολιασμένο γιατρό ή νοσηλευτή, με δεδομένο ότι τον φροντίζουν με ασφαλή μέτρα προστασίας. Εάν δεν γυρίσουν πίσω τώρα οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα προστασίας που ούτως ή άλλως όλοι λαμβάνουμε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στους ασθενείς».

«Καμπανάκι» και από Μεντίζη

Σε σχόλιό του, ο τέως πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΑ Χριστόδουλος Μεντίζης, αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο, αλλά και σε αυτά που πρόκειται να προκύψουν με τις περίπου 40 συνταξιοδοτήσεις που θα γίνουν ως το τέλος του έτους.

«Μετά από μια σχετική αριθμητική αποτίμηση και συνυπολογίζοντας τις τραγικές αναστολές “86“ συναδέλφων, ένας απλός νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι οι 5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ και οι 4 ΝΟΣΗΛΕΥΤΈΣ είναι μπαλώματα σε τρύπιο πάπλωμα..!!!

Το σχέδιο αναπλήρωσης αποδείχτηκε φρούδα ελπίδα και ανίκανο να δώσει ουσιαστικές λύσεις και έστω να υποβοηθήσει το ταλαιπωρημένο και χιλιοχτυπημένο προσωπικό του Π.Γ.Ν.Α.

Διαβάστε ακόμη Κύριε Δαβή, παρότι είστε ΝΔ, από όσα αναφέρετε, τελικά χρειαζόμαστε νέα ισχυρή κυβέρνηση!

Μέχρι τέλους του έτους θα αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση άλλοι “40” περίπου συνάδελφοι… με κομμένες τις άδειες και τα οφειλόμενα ρεπό να προσαυξάνονται… ο Θεός να βάλει το χέρι του….!!!

Η Δημόσια Υγεία αιμορραγεί…!!!

Οι Διοικήσεις αδύναμες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προσαυξάνονται και εντείνονται λόγω και του Covid ….!!!

Το Υπουργείο στέκεται τιμωρητικά και απειλητικά απέναντι στους εργαζόμενους χωρίς όραμα και προοπτική για την Δημόσια Υγεία…!!!

Προδιαγεγραμμένος στόχος η κατάλυση και ο ευτελισμός της Δημόσιας Υγείας με μοναδικό σκοπό να επικρατήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα…!!!»

Οριακή η κατάσταση και στο νοσοκομείο Καβάλας

Οριακή χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω των αναστολών της εργασίας όσων αρνήθηκαν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας έως σήμερα είναι 100 εκ των οποίων οι 50 νοσηλευτές και ήδη η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείου ήταν στο ύψος των 176, προσθέτοντας και τους 50 η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά το 50% .

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σωματείο ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «άμεσα να δώσει νομοθετικά την δυνατότητα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να συνάψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας καθώς οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πρόσληψης προσωπικού είναι χρονοβόρος και η ανάγκη για άμεση, χθες όχι σήμερα, κάλυψη των κενών θέσεων είναι άκρως επιτακτική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.