«Καταματα»: Η πρωτη ποιητικη συλλογη του Ισιδωρου Ρωσταδακη

Στην πόλη των φοιτητικών του χρόνων επέστρεψε ο συγγραφέας για την παρουσίαση της συλλογής

Με την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο «Κατάματα», επέστρεψε στην Κομοτηνή, την πόλη των φοιτητικών του χρόνων, το βράδυ της Παρασκευής ο Ισίδωρος Ρωσταδάκης, παρουσιάζοντας την στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Ο κ. Ρωσταδάκης, που σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και δραστηριοποιήθηκε στον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης, γράφει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά όπως είχε τονίσει και στον ΠτΘ, σε παλιότερη συνέντευξή του, δεν αισθανόταν έτοιμος να τα εκδώσει.

Όμως ο εγκλεισμός λόγω της καραντίνας, άλλαξε το σκεπτικό του, και έχοντας γράψει σχεδόν 50 ποιήματα μέσα σε μιάμιση εβδομάδα, τα έστειλε στις εκδόσεις Άρτεμις Πετροπούλου, από όπου η απάντηση ήταν θετική με 35 να εκδίδονται και να περιλαμβάνονται στη συλλογή.

«Ένιωσα ότι αυτά που γράφω, αγγίζουν και άλλους, ας μην τα αφήσω για εμένα, να τα βγάλω παραέξω, κάποιος μπορεί να νιώσει ό,τι ένιωσα και εγώ όταν τα έγραφα» ανέφερε.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή, δεδομένης της υποδοχής που έχει η ποίηση αυτές τις μέρες στη χώρα μας, ελπίζει πάντως πως στο μέλλον η κοινωνία θα στηρίξει τους μικρότερους εκδοτικούς οίκους και τους νέους ανθρώπους.

Όσο για το μέλλον, αυτή την περίοδο έχει στραφεί στην πεζογραφία, που αποτελεί και την πρώτη του αγάπη, και ελπίζει πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εκδώσει το πρώτο του βιβλίο σε πεζό λόγο.

Μάλιστα επειδή αυτή την περίοδο ασχολείται και με την σεναριογραφία, ελπίζει πως κάτι από αυτά που θα γράψει θα παρουσιαστεί και στη μεγάλη οθόνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.