Καταληψη ξεκινησε ο Συλλογος Φοιτητων Κοινωνικης Διοικησης

Άρση των περιορισμών επιλογής κατεύθυνσης στο Τμήμα τους, πρόσληψη εποπτών για την πρακτική άσκηση και κατάργηση των κριτηρίων για ένταξη σε αυτή ζητούν οι φοιτητές

Σε κατάληψη του Τμήματος, που βρίσκεται στην Παλιά Νομική προχώρησε ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, αντιδρώντας στον περιορισμό επιλογής κατεύθυνσης, ζητώντας την πρόσληψη μόνιμων εποπτών για την πρακτική άσκηση και την κατάργηση των κριτηρίων για την ένταξη σε αυτή.
 
Ο σύλλογος, σημείωσε το μέλος του κ. Σάρα Μαυρίδου, έχει κινητοποιηθεί εδώ και ενάμιση χρόνο με αφορμή τον περιορισμό των εισακτέων του 2015 και του 2016 σε 80 στην κατεύθυνση. Έτσι πραγματοποίησε κινητοποίηση και την Τετάρτη στην συνέλευση του Τμήματος, καλώντας τους καθηγητές να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, ώστε να πιέσουν και την Κυβέρνηση.
 
Τελικά μετά από πολύωρη συνεδρίαση τονίστηκε προς το σύλλογο πως θα μπορέσουν να πάρουν επιπλέον 31 άτομα από τα 89, κάτι που όμως δεν ικανοποιεί το Σύλλογο, μιας και τα μέλη του, όπως αναφέρει η κ, Μαυρίδου, «θα παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας με βάση αυτό που επιλέξαμε και κοπιάσαμε στις Πανελλήνιες για να περάσουμε στο συγκεκριμένο τμήμα».
 
Τα μέλη του Συλλόγου ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση του Τμήματος που αφήνει φοιτητές έξω από την κατεύθυνση κοινωνικής εργασίας, ώστε ο κάθε φοιτητής να επιλέγει την κατεύθυνση που θέλει. Ακόμα ο σύλλογος διεκδικεί οι εισακτέοι του 2015 που επέλεξαν την κατεύθυνση της κοινωνικής εργασίας αλλά δεν πέρασαν τα μαθήματα – κριτήρια να παραμείνουν στην κατεύθυνση που εκείνοι διάλεξαν, μιας και θεωρούν πως το αν κάποιος πήρε καλό βαθμό σε δύο μαθήματα δεν τον κάνει αυτομάτως καλό κοινωνικό λειτουργό, καθώς και την κατάργηση κάθε κριτηρίου για την επιλογή Κατεύθυνσης στην Κοινωνική Διοίκηση.
 

Επίσης ζητούν οι φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην ώρα τους χωρίς κριτήρια και περιορισμούς, για αυτό και απαιτούν πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού για τις εποπτείες της πρακτικής, μιας και όπως τονίζουν υπάρχουν φοιτητές που πρέπει να περιμένουν αρκετό διάστημα για να ξεκινήσουν την πρακτική τους, ενώ σημειώνουν την ανάγκη και για άνοιγμα περισσότερων πλαισίων ως φορείς πρακτικής άσκησης ώστε να καλύπτεται ο αριθμός όλων των φοιτητών που θέλουν να επιλέξουν την κατεύθυνση της κοινωνικής εργασίας.
 
Επίσης ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιστροφή των αποθεματικών που θεωρούν ότι κλάπηκαν από τις σχολές, να ανακληθεί η συγχώνευση των τμημάτων Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης και να δημιουργηθεί αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, άμεσα νέες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες διδασκαλίας, όλη τη γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια αλλά και μόνη προϋπόθεση για την δουλειά στο επάγγελμα τους να είναι το πτυχίο τους.
 
Να σημειωθεί τέλος ότι ο Σύλλογος θα τηρήσει στάση αναμονής τις επόμενες ημέρες, μέχρι τη Σύνοδο των Πρυτάνεων το Σάββατο στην Αθήνα, από όπου περιμένουν και εξελίξεις, και στη συνέχεια θα πάρουν αποφάσεις για τον τρόπο συνέχισης του αγώνα και των κινητοποιήσεών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.