Καταδιωξη στον Εβρο για τη συλληψη διακινητη

Έπεσε σε λίμνη κοντά στην Πυλαία το αυτοκίνητο του διακινητή

Συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη (22/23-6-2022), σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης, στην Εθνική Οδό Ορμενίου  – Αρδανίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης  εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα εισήλθε σε αγροτικό δρόμο, εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε λίμνη πλησίον του οικισμού Πυλαίας Έβρου.

Συνελήφθη ο οδηγός – διακινητής του αυτοκινήτου διότι όπως προέκυψε προωθούσε στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας εντοπίσθηκε νεκρός στο χώρο αποσκευών του οχήματος.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχουν δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης,  στην Εθνική Οδό Ορμενίου  – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα. 

Την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.