Κατ. Σακελλαροπουλου: Συγκλονισμενοι απο την τραγωδια στον Εβρο

«Χρέος όλων μας να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες»

Την οδύνη της για τον χαμό πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και την αγωνία της για την πορεία των καταστροφικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της απόψε, σημειώνοντας παράλληλα πως αποτελεί χρέος όλων μας «να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα, αλλά να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη».

«Με οδύνη βλέπουμε τις πυρκαγιές να μαίνονται στον Έβρο, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, με αγωνία παρακολουθούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεσή τους. Οδύνη και αγωνία που γίνονται οξύτερες στην τρομερή είδηση της απανθράκωσης πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή της και συμπληρώνει: «Συγκλονισμένοι από την τραγωδία, πενθούμε για τον χαμό τους, για τις δυσαναπλήρωτες απώλειες των συμπολιτών μας, για την καταστροφή της φύσης, θλιβόμαστε για την αδυναμία μας να την αποτρέψουμε».

Η κ. Σακελλαροπούλου καταλήγει στη δήλωσή της τονίζοντας πως «χρέος όλων μας είναι να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα, αλλά να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.