Καρναβαλικη συγκεντρωση εν μεσω lockdown στην Ξανθη

Οι εικόνες συνωστισμού δεν ταιριάζουν με την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε

Μπορεί να διανύουμε το 3ο κύμα επίθεσης του κορωνοϊού και οι κλίνες ΜΕΘ να είναι γεμάτες, ωστόσο στην Ξάνθη φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη και δεν θέλανε να αλλάξουν τις συνήθειες τους σχετικά με τις απόκριες.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που άλλες χρονιές η πόλη θα χόρευε στους ρυθμούς της βραδινής καρναβαλικής παρέλασης, ανάγκασε το δήμο της Ξάνθης να σταματήσει την μουσική και να ζητήσει από τους πολίτες να αποχωρήσουν και να γυρίσουν σπίτι. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως σαν πρωτοβουλία δεν ήταν σωστή από πλευράς Δήμου Ξάνθης καθώς ήταν αναμενόμενο να σημειωθούν εικόνες συμφόρησης.

Η φωτογραφία δεν είναι αρχείου αλλά είναι από το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Αρκετοί νέοι αποφάσισαν να βγάλουν και φέτος τις καρναβαλίστικες φορεσιές και να κάνουν βόλτες στην πόλη, ωστόσο το απόγευμα λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας υπήρξε έντονη συγκέντρωση του κόσμου στην πλατεία. Μάλιστα, μετά τις εκκλήσεις για αποχώρηση οι παρέες και οι οικογένειες που έφευγαν από την πλατεία πλημμύρισαν της 28ης Οκτωβρίου, φέρνοντας μνήμες από τη ζωή της πόλης πριν πολύ πολύ καιρό, τις οποίες όμως θα αργήσουμε να δούμε αν συνεχιστούν τέτοιου είδους ανεύθυνες συμπεριφορές από όλες τις πλευρές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.