«ΚΑΝΩΝ» για τα μοναστηριακα προιοντα και στη Ροδοπη

Για το νέο πρότυπο που προωθούν ΓΣΕΒΕΕ και ΔΣΟ ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Γ. Καββαθάς

Για την στήριξη των Μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρών παραγωγών, που προωθεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, που εκπροσωπεί τους ορθόδοξους βουλευτές από 25 χώρες του κόσμου, ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.
 
Ο κ. Καββαθάς, που επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη συνοδεία μελών της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, παρουσίασε το σκοπό αυτής της συνεργασίας των δύο φορέων (ΔΣΟ και ΓΣΕΒΕΕ) που αφορά στην στήριξη αυτής της αγνής παραγωγικής διαδικασίας, τόσο των Μοναστικών Κοινοτήτων, όσο και των πολύ μικρών και μικρών παραγωγών, ζητώντας και τη στήριξη της Μητρόπολης για το σκοπό αυτό.
 

Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε σχετικά για την καθιέρωση και κυρίως την απόδοση του σήματος «ΚΑΝΩΝ» στα παραγόμενα από αυτές τις μονάδες προϊόντα, με στόχο να λειτουργήσει θετικά στην αναγνωρισιμότητά τους.
 
Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, και ήδη στις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα ο Κανονισμός Απονομής του Σήματος.
 
Αρχικά το Σήμα «ΚΑΝΩΝ» θα υπάρχει στην χώρα μας, στην Κύπρο και την Ρωσία, και στη συνέχεια σε Βουλγαρία  και Σερβία, ώστε οι ορθόδοξοι χριστιανοί να έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα προϊόντα αυτά, σε αντιστοίχηση του Καθολικού προτύπου που είναι το monastic.
 
Έτσι εκατομμύρια ορθοδόξων σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να προμηθευτούν τα προϊόντα, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ελληνικής οικονομίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.