«Κανενα εργατικο σωματειο, κανενας φορεας να μην συμμετεχει στην “αναπτυξιακη φιεστα” που ετοιμαζουν»

Διαδήλωση εξήγγειλε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜΘ

Να διατρανώσουν κατά τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜΘ την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική καλεί τους εργαζομένους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Γι’ αυτό και σε ανακοίνωση, που εξέδωσε, εξαγγέλλει διαδήλωση την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην αναπτυξιακή «φιέστα», όπως χαρακτηρίζει το συνέδριο καλώντας σε σύσκεψη, που οργανώνει, όλους τους εργαζομένους τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 6:30 το απόγευμα στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής 

Στις 13-14 Νοέμβρη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοργανώνει στην Κομοτηνή το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».
 
Το συνέδριο μάλιστα οργανώνεται σε μια περίοδο που ενώ η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα βάρβαρα για το λαό μέτρα με την 3η αξιολόγηση, έχοντας ως πυρήνα  νέα χτυπήματα στα εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης-στην οργάνωση των εργατικών αγώνων, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι έρχεται η «ΔΙΚΑΙΗ» ανάπτυξη.
 
Για την προετοιμασία του Συνεδρίου εκπρόσωποι της κυβέρνησης καλούν πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια εργατικά σωματεία του Νομού Ροδόπης σε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης 25/10/2017 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Σε αντίστοιχες συσκέψεις καλούν στις έδρες και των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ. Με τη συμμετοχή τους η κυβέρνηση επιδιώκει να «ξεπλύνει» την αντιλαϊκή της πολιτική, να κάνει τον λαό συνένοχο, χειροκροτητή στην πολιτικής της, που την βαφτίζει «ΔΙΚΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
 
Τη «δίκαιη» ανάπτυξη την νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!
Είναι αυτή που γενικεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους μισθούς των 500 ευρώ. Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και των φαρμάκων, η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική που απαιτεί απ’ τους γονιούς να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση πανηγυρίζει και στήνει «φιέστες», γιατί έχει πετύχει το στόχο της. Το στόχο της συνέχισης της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής αφού παρέλαβε τη σκυτάλη από την προηγούμενη.

ΚΑΜΙΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Ότι όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα.
 
Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντί της και εδώ στην Κομοτηνή τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει.
 
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ «ΦΙΕΣΤΑ».
 
Συμμετέχουμε στη Σύσκεψη που οργανώνει το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 6:30μμ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.