Καμια μεταθεση εκπαιδευτικων δευτεροβαθμιας προς Ροδοπη

Με το σταγονόμετρο φέτος οι μεταθέσεις από το Υπουργείο Παιδείας - Μεταθέτει 8 καθηγητές με οργανικές θέσεις στη Ροδόπη προς άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Καμία μετάθεση προς κενές θέσεις της Ροδόπης από καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν Οργανική θέση σε άλλη ΠΕ δεν ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, παρά μόνο μία μετάθεση εντός της Ροδόπης, (δηλαδή από σχολείο της Ροδόπης σε άλλο σχολείο της Ροδόπης ) σύμφωνα με τους πίνακες που ανακοίνωσε την Πέμπτη 30 Ιουνίου με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Αντίθετα από οργανικές θέσεις της Ροδόπης προς άλλες περιοχές μετατίθενται συνολικά 8 καθηγητές, 6 σε θέσεις Γενικής Εκπαίδευσης και 2 σε Μουσικά σχολεία
 
Το Υπουργείο σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως ο μικρός αριθμός συνταξιοδοτήσεων φέτος οδήγησε σε μικρό αριθμό μεταθέσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα από τις 6.977 αιτήσεις που υποβλήθηκαν νa ικανοποιηθούν μόλις οι 404 (ποσοστό 5,77%).
 
Το Υπουργείο τονίζει πως οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος, με τις μειώσεις ωρών στα Γυμνάσια να οδηγούν μοιραία σε μειώσεις διαθέσιμων θέσεων, που όμως συνήθως καλύπτονταν από αναπληρωτές. Απομένει να δούμε, όταν βγουν οι πίνακες των αναπληρωτών, αν οι ανισορροπίες που δημιουργούνται θα καλυφθούν και με ποιο τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.