Καμια κινηση ανακαινισης στο Τουριστικο Περιπτερο Ιμερου

Θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στον ανάδοχο ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες στο χώρο

Το ζήτημα του Τουριστικού Περιπτέρου Ιμέρου, αποτελεί ένα αγκάθι για διαδοχικές διοικήσεις του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, μιας και έχει εγκαταλειφθεί για πάνω από μια δεκαετία, και παρά τις προσπάθειές τους, δεν είχε βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει.

Όμως πριν από περίπου ένα χρόνο, φάνηκε πως η κατάσταση αλλάζει, όταν ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Υδατοκαλλιεργητών Ροδόπης αναδείχτηκε τον Ιούλιο πλειοδότης, και υπέγραψε τη σύμβαση τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τη σύμβαση, ο μισθωτής υποχρεούται να ξεκινήσει τις διαδικασίες-εργασίες συντήρησης και επισκευής εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης και συνολική προθεσμία περάτωσης των εργασιών ανέρχεται σε σαράντα οχτώ μήνες από την υπογραφή της, παρόλο που είναι δυνατή η παράταση της προθεσμίας.

Ο μισθωτής θα προβεί με αποκλειστικά δική του επιμέλεια, ευθύνη, έξοδα και δαπάνες, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ή/και αναθεώρηση, καθώς και για τη διατήρηση σε ισχύ, όλων των αδειών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του επιχειρησιακού του σχεδίου (όπως άδειες εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, λειτουργίας, και ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπών εμπορικών χρήσεων).

Παρόλα αυτά όμως, δεν έχει γίνει καμία εργασία στο χώρο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, ο οποίος τόνισε πως ήδη απέστειλαν επιστολή προς τον Συνεταιρισμό πριν από μερικούς μήνες, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις του αναδόχου, ενώ θα συνεχίσουν τις οχλήσεις, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, έστω και στον εξωτερικό χώρο.

Διαφορετικά, τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος, θα αναγκαστεί και ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών να εφαρμόσει, αν όχι φέτος του χρόνου κάποια άλλα μέτρα. «Τουλάχιστον να κάνουν τον εξωτερικό χώρο, να γίνει εξωραϊσμός. Θα πιέσουμε ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατόν και πολύ δυναμικά» ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο Δήμαρχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.