Καλυτερο απο περυσι το SEA PARK Arogi-Fanari

Το μοναδικό θαλάσσιο Πάρκο στην ΑΜΘ αψηφά καιρό και πανδημία, συνεχίζοντας τη λειτουργία του

Μεγαλύτερο, και με διαφορετική δομή από πέρυσι, είναι το SEA PARK Arogi-Fanari, το πρώτο και μοναδικό θαλάσσιο πάρκο στην Περιφέρεια ΑΜΘ, που ξεκίνησε την Κυριακή το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του στην παραλία της Αρωγής.

Έτσι παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος, ακόμα και στις πρώτες δύο μέρες της λειτουργίας του, και η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να περιορίζει τους επισκέπτες στις παραλίες της Ροδόπης, τα μέλη του πάρκου είναι αισιόδοξα πως φέτος η χρονιά θα πάει καλύτερα από την περσινή.

Μικροί και μεγάλοι έχουν αγκαλιάσει για ακόμα μια χρονιά το πάρκο

Για μια χρονιά ακόμα βέβαια, σημείωσε ο υπεύθυνος για την δημιουργία του, κ. Κώστας Μπαμπέλης, τοποθέτησαν μόνο ένα μέρος από το σύνολο του πάρκου, προσπάθησαν όμως να το αλλάξουν και να το βελτιώσουν, για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Το πάρκο έχει τσουλήθρες, κυλίνδρους ισορροπίας, εμπόδια, βουτιές και άλλα, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, τόσο υγειονομικά για τον κορωνοϊό, αλλά και για την ασφάλεια όσων το χρησιμοποιούν.

Το στήσιμο του πάρκου χρειάστηκε χρόνο, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες

Έτσι για τα παιδιά από 6-12 ετών είναι υποχρεωτική η συνοδεία του γονέα μέσα, ώστε να υπάρχει κάποιος να τα επιτηρεί. Όλοι όσοι ανεβαίνουν στο πάρκο φορούν σωσίβια, ενώ υπάρχουν και δύο ναυαγοσώστες, μαζί με τους εργαζόμενους στο πάρκο, που προσέχουν συνεχώς ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με όσους το χρησιμοποιούν.

Και ενώ ο κ. Μπαμπέλης πρέπει να κρατά κατά νου τον καιρό, ώστε να μπορέσουν να βγουν οι πελάτες σε περίπτωση βροχής, παράλληλα περιμένει, όπως άλλωστε και πολλοί επαγγελματίες της περιοχής, να βελτιωθεί η κατάσταση και να αυξηθούν οι επισκέπτες στην περιοχή, μιας και ακόμα οι βόρειοι γείτονές μας, που πριν την πανδημία γέμιζαν τα καταλύματα και τις παραλίες, ακόμα δεν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς.

Έτοιμο για νέες συγκινήσεις το πάρκο στην παραλία Αρωγής

«Αλλάξαμε το πάρκο, βάλαμε κάτι καινούριο, δεν το βάλαμε πάλι ολόκληρο» ανέφερε, μετά από ένα μήνα που χρειάστηκε να στηθεί. Προειδοποίησε δε πως δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, και όμως όλες οι δραστηριότητες στη θάλασσα χρειάζεται προσοχή, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά.

Για αυτό και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για τη λειτουργία του πάρκου, με σωσίβια να φορά οποιοσδήποτε μπαίνει σε αυτό, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Έτσι προς το παρόν συνεχίζουν να προσφέρουν χαρά στον κόσμο, που αγκάλιασε από την  πρώτη χρονιά την προσπάθεια αυτή και συνεχίζει να το κάνει και φέτος, και ελπίζουν πως τα πράγματα θα «ανοίξουν» όσο προχωρά το καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.