«Καλωσηρθατε στο δευτερο σχολειο σας»

Πρώτο κουδούνι στα Δημοτικά της Ροδόπης

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς ήχησε στα Δημοτικά της Ροδόπης τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με τα σχολεία να υποδέχονται για πρώτη φορά τα πρωτάκια που ξεκινούν την μεγάλη «περιπέτεια» της μάθησης.
 
Η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Ροδόπη έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε αγιασμό, παρουσία των βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστου Μέτιου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, του Αντιδημάρχου Κομοτηνής κ. Μανώλη Ταπατζά, δασκάλων αλλά και πολλών γονιών που βρέθηκαν εκεί για την πρώτη ημέρα των παιδιών τους στο σχολείο.
 
 

Ενωμένα σχολείο και οικογένεια για το καλό των παιδιών

 
«Σήμερα παιδιά φύγατε από το πρώτο σας σχολείο, την οικογένειά σας, σας έφεραν οι πρώτοι σας δάσκαλοι, ο πατέρας και η μητέρα σας, εδώ στο σχολείο, τη μεγαλύτερη οικογένειά σας, ώστε το ένα σχολείο να συμπληρώνει το άλλο» σημείωσε απευθυνόμενος στα παιδιά ο Μητροπολίτης, υπογραμμίζοντας πως η δουλειά που θα γίνεται στην οικογένεια, θα συνεχίζεται στο σχολείο και το αντίστροφο.
 
Μέσα στο καλοκαίρι, τόνισε, όλοι ξεκουράστηκαν, αλλά και πήραν μαθήματα από τους ολυμπιονίκες του Ρίο, που σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία, για να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.
 
«Ο καθένας έχει τη δικιά του περπατησιά, άλλος πιο σύντομα, άλλος πιο αργά, ο καθένας είναι αυτός που είναι. Ο καθένας θα έχει την πορεία του στη γνώση, στην ανθρωπιά, στο έθνος μας το υπερήφανο και στην όμορφη πόλη στην οποία ζούμε, με την πορεία μας να είναι μία, να κατακτήσουμε τη γνώση και την ανθρωπιά μας» επεσήμανε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
 
 

Εκπαίδευση και προσπάθεια 

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά ευχήθηκε σε όλους, παιδιά και εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και κουράγιο «για να μπορέσουμε να προάγουμε σε ανώτερα επίπεδα την καλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρα, την εκπαίδευση των παιδιών».
 
Από την πλευρά του ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ καλωσόρισε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τους μαθητές της πρώτης τάξης, τονίζοντας σε όλους πως ο δρόμος για την επιτυχία περνά από την προσπάθεια, η οποία θα πρέπει να γίνεται από κοινού. «Να αγαπάτε το γείτονά σας στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη και η ανθρωπιά η αδερφοσύνη και η φιλία να είναι το φως σας» παρότρυνε τους μαθητές.
 
 

Αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος από την πλευρά του ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους δασκάλους και στους γονείς, τονίζοντας πως μόνο με καλή συνεργασία μπορούν να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα και αν προκύψει.
 
Ο δε Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε πως η χθεσινή ήταν μια μέρα χαράς, παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση. Για αυτό σημείωσε πως όλοι όσοι εμπλέκονται με την εκπαίδευση είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον και ένα πιο ανθρώπινο αύριο, ενώ εξήρε την πολύ καλή συνεργασία της Επιτροπής με διευθυντές και καθηγητές, προς όφελος των παιδιών.
 
Τέλος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κεραμάρης σημείωσε πως το σχολείο είναι το δεύτερο τους σπίτι, όπου με προσπάθεια, κόπο αλλά και τη βοήθεια των δασκάλων μπορούν να πετύχουν τους στόχους που έχουν βάλει. «Το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου είναι η γνώση. Το σχολείο φτιάχνει ανθρώπους και πολίτες με προσωπικότητα, ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση» υποστήριξε ο κ. Κεραμάρης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.