Καλοκαιρινο ραντεβου αιμοδοσιας στο Νοσοκομειου Κομοτηνης

Ο Άγγελος Χουβαρδάς ο πρώτος, λόγω ηλικίας, από την ομάδα των e-Αιμοδοτών που δίνει αίμα σε αιμοδοσία

Ένα καλοκαιρινό ραντεβού διαφορετικό από τα άλλα έκλεισαν οι συμπολίτες μας την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δίνοντας αίμα για να καλύψουν τις υψηλές ανάγκες που υπάρχουν την περίοδο αυτή.

Η προσέλευση σε αυτή την εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε από τους e-Αιμοδότες και το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ήταν σημαντική, με δεκάδες συμπολίτες μας να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό της ζωής σε όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι e-Αιμοδότες ξεκίνησαν να δίνουν αίμα

Όπως προαναφέρθηκε, ένας από τους διοργανωτές ήταν και οι e-Αιμοδότες η ομάδα των τριών μαθητών που δημιούργησαν το πρόγραμμα αιμοδοσίας στο οποίο έχουν ενταχθεί 15 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και δύο ομάδες εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι όμως μέχρι τώρα, παρότι είχαν δημιουργήσει την εφαρμογή και είχαν συμβάλλει στη διοργάνωση πολλών αιμοδοσιών, δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα οι ίδιοι λόγω ηλικίας.

Όμως πλέον έχουν αρχίσει να ενηλικιώνονται, και ο πρώτος από αυτούς που έδωσε αίμα ήταν ο Άγγελος Χουβαρδάς, που έκλεισε τα 18 πριν από μερικούς μήνες. «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, και είναι ένα ταξίδι που ξεκινά και θέλω να διαρκέσει για πολλά χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Άλλωστε αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που πραγματοποίησαν την αιμοδοσία, για να κινητοποιήσουν την νεολαία.

Επαναπροσδιορίζουν τα καλοκαιρινά ραντεβού

Διάλεξαν συμβολικά να γίνει η αιμοδοσία στις 25 Αυγούστου, γιατί είναι η περίοδος που υπάρχουν οι περισσότερες ανάγκες για αίμα, τόσο γιατί μειώνεται η προσφορά λόγω των διακοπών, αλλά και γιατί αυξάνονται οι ανάγκες λόγω των ατυχημάτων και συμβάντων που συμβαίνουν τους θερινούς μήνες.

Έτσι με αφορμή αυτό που είχαν παρατηρήσει και τα στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ότι οι παραλίες είναι γεμάτες αλλά οι αιμοδοσίες είναι άδειες, θέλησαν να επαναπροσδιορίσουν τον όρο των θερινών ραντεβού στέλνοντας το μήνυμα ότι η αιμοδοσία είναι χαρά, ότι περνούν καλά δίνοντας αίμα και πως συνεισφέρουν στο συνάνθρωπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.