«Καλο Κουρμπαν Μπαιραμ σε ολους με ειρηνη, ενοτητα και αλληλεγγυη»

Οι ευχές του Τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ για την μεγάλη εορτή του μουσουλμανικού κόσμου

Το δικό του μήνυμα για την μεγάλη εορτή του μουσουλμανικού κόσμου, το Κουρμπάν Μπαϊράμ, στέλνει διαμέσου των σελίδων του «ΠτΘ» ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ.

«Εύχομαι καλό Κουρμπάν Μπαϊράμ σε όλους τους πολίτες του ισλαμικού κόσμου και της περιοχής μας, με την ευχή να γιορτάσουμε κι άλλες πολλές γιορτές» σημείωσε ο ίδιος, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως «παρόλο που οι γιορτές απαιτούν αγκάλιασμα, ας συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρχών και να φροντίζουμε να περάσουμε αυτές τις γιορτές με τα απαραίτητα μέτρα».

Ο Σοφολογιότατος σημείωσε πως «οι γιορτές είναι ημέρες χαράς για όλη την ανθρωπότητα» κι έτσι ευχήθηκε «κάθε μέρα να περάσει με αλληλεγγύη, γεμάτη χαρά, σεβασμό και αγάπη».

«Ως θρησκευτικός ηγέτης της περιοχής μας», συνέχισε, «θέλω να επισημάνω ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εκπλήρωση των θρησκευτικών μας υποχρεώσεων. Στο πλαίσιο της πανδημίας και των μέτρων, ας φροντίσουμε να περάσουμε τις γιορτές μας σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζουν οι αρχές».

«Τα μέτρα που καθορίστηκαν από τις αρχές δηλώθηκαν στους θρησκευτικούς μας αξιωματούχους και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Ζητώ από τους πολίτες να σεβαστούν αυτά τα μέτρα» τόνισε κλείνοντας ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής για να επαναλάβει την ευχή «καλό Κουρπάν Μπαϊράμ σε όλους με ειρήνη, ενότητα και αλληλεγγύη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.