Καλην ημερα αρχοντες Αν ειναι ορισμος σας…

Γέμισαν οι εγκαταστάσεις του «Παρατηρητή» από γλυκές φωνούλες νηπίων που χθες μας επισκέφθηκαν και έψαλλαν τα κάλαντα, σπάζοντας με αυτό τον τρόπο τη μονοτονία της καθημερινότητάς μας. Τα πιο μελωδικά κάλαντα ήταν που ακούσαμε από τα νήπια του 12ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής που μετέφεραν και σε μας τους μεγάλους τη γιορτινή τους διάθεση και μας ενθουσίασαν με την όμορφη παρουσία τους. Με τη συνοδεία ακορντεόν που έπαιζε ο Γιώργος Παγκοζίδης τα παιδιά κατάφεραν να δημιουργήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα και να μας βάλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
 
Συγχρόνως όμως τα νήπια είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και να μάθουν νέες λέξεις, να ενημερωθούν από κοντά για τη λειτουργία των μηχανημάτων εκτύπωσης και το ρόλο του γραφίστα στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου, αλλά και να γνωρίσουν και το μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου.

Τα νήπια μας μίλησαν για τα δώρα που περιμένουν από το Αι Βασίλη, για τα παιχνίδια που τους αρέσει να παίζουν, στάθηκαν όμως και στα προβλήματα αυτής της πόλης, εκφράζοντας την άποψή τους για το τι δεν τους αρέσει, αποδεικνύοντας ότι το μικρό της ηλικίας τους δεν είναι εμπόδιο στο να κρίνουν και να ευαισθητοποιούνται σε αυτό που συνιστά την καθημερινότητά τους. Όπως είπαν δεν τους αρέσει το πάρκο, έτσι όπως είναι φτιαγμένο αλλά κυρίως η βρωμιά και τα σκουπίδια που υπάρχουν στην πόλη μας.

Εξαιρετικό επίσης και το δώρο που δεχθήκαμε από τα παιδιά. Μια καρτούλα με ευχές φτιαγμένα από τα ίδια και τις δασκάλες τους με μυρωδιές από κόκκους πιπέρι, κανέλας, καφέ, γλυκάνισου, γαρύφαλλου.
 
Όσον αφορά το δικό μας δώρο προς τα παιδιά, όπως ήταν φυσικό, ένα φύλλο εφημερίδας αλλά και το παραμυθάκι «Ο Αετός ο Χαρταετός» της εκπαιδευτικού Ζωής Παπαστεφάνου σε εικονογράφηση της Χρύσας Γκανούδη.

Να ευχαριστήσουμε τα παιδάκια του 12ου νηπιαγωγείου, τη διευθύντριά του, Γιώτα Χατζηνικολάου, και τις νηπιαγωγούς Τζένη Παπανικολάου, Άννα Παπαβραμίδου, Σοφία Παπαϊωάννου, Μαρίνα Τέρση, Ευαγγελία Μαυρίδου, Άσπα Ιωαννίδου για την όμορφη αυτή επίσκεψη…

… και να ευχηθούμε Χρόνια πολλά στα παιδιά όλου του κόσμου…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.