Καλη αρχη για το Κοινωνικο Φροντιστηριο του δημου Κομοτηνης

Στους 26 ανέρχονται οι μαθητές ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών του δήμου μας, που στην πιο κρίσιμη καμπή της τρέχουσας σχολικής σαιζόν πρόκειται να βρουν «καταφύγιο» στη νέα κοινωνική δομή, που είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Την περίοδο που μας πέρασε οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ενισχυτική διδασκαλία σε μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 26 συνολικά-11 από μαθητές τάξεων του λυκείου και 15 από μαθητές τάξεων του γυμνασίου. Άπαντες οι αιτούντες κρίθηκε ότι καλύπτουν τα κοινωνικά κριτήρια, που είχαν τεθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, και έγιναν δεκτοί από τη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Την επόμενη εβδομάδα στις αίθουσες οι πρώτοι μαθητές

Την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη, θα μπουν στις αίθουσες του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, οι πρώτοι μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ενισχυτική διδασκαλία σε θεωρητικά μαθήματα. Για τη διδασκαλία των μαθημάτων της θετικής, απομένουν πλέον οι τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα σε σχέση με τους διαθέσιμους καθηγητές και να ξεκινήσουν κι εκεί άμεσα τα μαθήματα.

Καθοριστικός ο ρόλος των εθελοντών

Σημειωτέον ότι άπαντες οι διδάσκοντες στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών, μάλιστα, προέρχεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων, κ. Γιάννης Γκαράνης, ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές που συνδράμουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τόσο τους μεμονωμένους καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, όσο και στο σύνολό του το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που ενίσχυσε καθοριστικά την πρωτοβουλία του δήμου.

Δυνατότητα εγγραφής και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων

Σημειωτέον ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής σαιζόν, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση και, αν καλύπτουν τα κοινωνικά κριτήρια, θα γίνονται δεκτοί. Επιπλέον σημειώνεται ότι η λειτουργία της δομής κατά τους επομένους μήνες ως τη λήξη της σαιζόν αποκτά και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το ρόλο της και να αποφασιστεί κατά πόσον είναι δυνατόν να συνεχιστεί και από το Σεπτέμβριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.