Καλεσμα στην κινητοποιηση της 28ης Φεβρουαριου απο τα Σωματεια της Ροδοπης

Με αίτημα να μην ξεχαστούν τα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και αυξήσεις μισθών, αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αναστροφή των ιδιωτικοποιήσεων

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους, στον ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα, αλλά και τους φοιτητές, τους μαθητές και όλες τις κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 28 Φεβρουαρίου, έκαναν τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα δύο μέρες πριν από την κινητοποίηση.

Τα σωματεία τόνισαν την ανάγκη της συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων στην απεργία και την κινητοποίηση, ζητώντας από τη μία δικαίωση για τους νεκρούς των Τεμπών, και από τη άλλη αύξηση μισθών στον ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα, αλλά και την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και όλων των υπηρεσιών, που θεωρούν πως σταδιακά παραδίδονται στους ιδιώτες.

Όχι στην διάλυση του κοινωνικού κράτους

Η κ. Μεταξία Σουλιώτη, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης χαιρέτησε τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, που έχουν εντείνει τις προσπάθειες για κινητοποιήσεις, αλλά και τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος. Τόνισε μάλιστα πως το διακύβευμα της απεργιακής κινητοποίησης είναι κατά βάση κοινωνικό, οικονομικό αλλά και υπαρξιακό, γιατί αφορά τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο σύνολό του που πλήττεται βάναυσα. Η κυβέρνηση, ανέφερε, στοχεύει στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και στην αντικατάσταση με το ιδιωτικό, σε ΕΣΥ, τριτοβάθμια και άλλες δομές.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, σημείωσε πως υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τα Τέμπη που πρέπει να αποδοθούν, θυμίζοντας παράλληλα τη μεγάλη απώλεια ζωών σε εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας, με τους θανάτους να φτάνουν τους 160 πέρυσι. Τόνισε δε πως θα πρέπει να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, να αποκατασταθούν οι εθνικές συμβάσεις εργασίας και η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Περικλής Χαρισίου, μέλος της ΕΝΙΔΥΚ, σημείωσε πως θα πρέπει όλοι να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα τόσο για αυξήσεις στους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και να καλυφθούν οι πολλαπλές ελλείψεις που υπάρχουν σε Δημόσια Υγεία, Παιδεία και άλλους τομείς. Θύμισε δε πως είχαν υποσχεθεί, πριν από ένα χρόνο, πως το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, και αυτό θέλουν να δείξουν την ημέρα της απεργίας.

Σε άσχημη κατάσταση η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες

Την υπόσχεση αυτή μετέφερε και η κ Χριστίνα Αλεξοπούλου, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνικής Εργασίας Κομοτηνής, επισημαίνοντας παράλληλα πως δίνουν αυτή την περίοδο ένα δίκαιο αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που φέρνει ένα άνισο τρόπο εισαγωγής και αποφοίτους πολλαπλών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών τους, συγχωνεύσεις τμημάτων και κλείσιμο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Στέφανος Μακρυγιάννης τόνισε πως η ζωή των εργαζομένων έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης μίλησε για μια γκρίζα πραγματικότητα, με την βία να φτάνει στους εκπαιδευτικούς, με συναδέρφους του στη Ροδόπη να βλέπουν φθορές στα αυτοκίνητά τους.

Η 28η Φεβρουαρίου, τόνισε, μας θυμίζει ότι οι δομές θα πρέπει να παραμείνουν στον δημόσιο τομέα, για να μην έχουμε άλλα Τέμπη.

Ημέρα κραυγής προκειμένου να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη χαρακτήρισε την 28η Φεβρουαρίου η κ. Τάνια Βεζυριαννίδου, πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, που στάθηκε στην ανάγκη να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο οι υποδομές, αλλά και να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Τέλος ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Πρόεδρος εργαζομένων στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , μίλησε για διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης με στόχο τη διάλυση του κράτους σε όλα τα επίπεδα, που θα αποβεί εις βάρος του ελληνικού λαού, συνεχίζοντας τη διάλυση που ξεκίνησαν τα μνημόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.