Καλεσμα σε συσκεψη με φοντο την ακριβεια απο τρια σωματεια της Ροδοπης

Ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη

Η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ., το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης(μέλος ΟΓΕ) απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε κάθε  συνδικαλιστή από κάθε χώρο, ώστε να συμβάλλει με την πείρα αλλά και την αγωνιστική του διάθεση στον καλύτερο συντονισμό της δράσης μπροστά στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

«Επιδιώκουμε αυτή η συγκεκριμένη απεργιακή μάχη να αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσής της πάλης για τους εργαζόμενους όλου του νομού το επόμενο διάστημα μπροστά στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία Σωματεία και υπογραμμίζουν πως «η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Καθημερινά δεχόμαστε επιδρομή στο εισόδημά μας από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για την ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο δίνει “μέρισμα” στους εργαζόμενους ορισμένα επιδόματα που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού».

Παράλληλα τα τρία Σωματεία επισημαίνουν πως «μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!  Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο, στη γειτονιά μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις στους μισθούς, με πραγματικά μέτρα ανακούφισης του εργαζόμενου λαού απέναντι στην ακρίβεια!». Γι’ αυτό καλούν  «τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμμετέχει στη σύσκεψη το Σάββατο 15/10 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για να συζητήσουμε τα καθημερινά προβλήματα που ζούμε λόγω της ακρίβειας, αλλά και την άγρια κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς μας. Ανταλλάσσοντας πείρα από τους χώρους μας να καταλήξουμε στην κατεύθυνση που πρέπει να δώσουμε την απεργιακή μάχη,  να καταλήξουμε σε κοινό βηματισμό και δράση για την οργάνωση της δικής μας απάντησης».

«Κάνοντας την νύχτα μέρα να συμβάλλουμε ώστε να φτάσει το απεργιακό μήνυμα παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά!» προτρέπουν κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.