Καλεσμα σε συγκεντρωση στις 8 Μαρτιου απο τον Συλλογο Γυναικων Ροδοπης

«Στην πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία χτίζεται το θάρρος, η τόλμη, η αντοχή, η χειραφέτηση» το μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας

Συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στις 17:30, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, ενόψει της ημέρας της γυναίκας, την 8 Μαρτίου.

Στο κάλεσμά τους τονίζουν το εξής:

«Εργαζόμενη και αυτοαπασχολούμενη, μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη επιστήμονα, αγρότισσα, φοιτήτρια, νέα μητέρα, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα,

Η 8η Μάρτη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μέρα αφιερωμένη σε σένα, γιατί είναι μέρα αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής. Σήμερα, τον 21ο αιώνα ΔΕ συμβιβαζόμαστε, ΔΕ συμφιλιωνόμαστε, ΔΕΝ ανεχόμαστε. Παλεύουμε να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των γυναικών και ανδρών ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που μας αφήνουν ευάλωτες στην ανασφάλεια και την πολύμορφη βία.

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά. Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, από την οποία πηγάζει η βία και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους  ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών που αιματοκυλούν τους λαούς για τα δικά τους συμφέροντα. Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”.

Γυναίκα σε καλούμε να πάρεις μέρος και εσύ στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) την Τρίτη 8 Μάρτη στις 5:30 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης. Στην πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία χτίζεται το θάρρος, η τόλμη, η αντοχή, η χειραφέτηση. Η δράση στο γυναικείο σύλλογο είναι η ασπίδα προστασίας της γυναίκας για να παλέψει και να αλλάξει τη ζωή της»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.