Καλεσμα σε συγκεντρωση για την 43η Επετειο της εξεγερσης στο Πολυτεχνειο απο 7 φορεις της Ροδοπης

Σήμερα στην Πλατεία

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής για την 43η Επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο απευθύνουν με ανακοίνωσή τους 7 φορείς της Ροδόπης, για σήμερα. 

Η ανακοίνωσή τους αναλυτικά έχει ως εξής: 

Και σήμερα οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη, στη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, σε καθημερινή βάση, είναι δυσβάσταχτες. Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και ανασφάλεια. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Παιδεία συνεχίζεται και είναι φανερό ότι θα ενταθεί.
 
Και σήμερα με αυταρχισμό και τρομοκρατία προσπαθούν να καταστείλουν κάθε κινητοποίηση που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική και αρνείται να πληρώσει τη δική τους κρίση.
 
43 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το μήνυμά του είναι όσο ποτέ άλλοτε αδικαίωτο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο.
 
Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973, πρέπει να αποτελέσει ορόσημο και φωτεινό φάρο για μας σήμερα, ορμητήριο για νέους αγώνες για όλα όσα μας ανήκουν, ενάντια σ’ όλους αυτούς που μας τα στερούν.
 
Καλούμε τους μαθητές, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους εργαζόμενους και ανέργους να συμμετάσχουμε καθολικά στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε την Πέμπτη 17/11/2016 στις 6.00 μ.μ στην κεντρική πλατειά Κομοτηνής.
 
Θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και κατάθεση στεφάνων.
 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης αντιπροσωπεία των φορέων θα επιδώσει στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας για 3 μήνες, που αποφάσισε η Τουρκική κυβέρνηση».
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ροδόπης, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – ΠΕΑΕΑ Ροδόπης, το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Ροδόπης, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης και η ΠΕΑΕΑ-Φίλοι Απόγονοι ΔΣΕ Ν. Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.