Καλεσμα σε οσους γονεις πληρουν τα κριτηρια για ενταξη στα προγραμματα ΚΔΑΠ και φιλοξενιας παιδιων στους παιδικους σταθμους του Δημου μεσω ΕΣΠΑ

Απευθύνουν ΚΕΜΕΑ και ΔΚΕΠΠΑΚ

470 θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για την δωρεάν φιλοξενία νηπίων την περίοδο 2015-16, μέσω του προγράμματος «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ, παρέχει ο Δήμος Κομοτηνής. Επίσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης, που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ, θα λειτουργήσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου κι έως τις 31 Αυγούστου 2016, υπό την ευθύνη της ΔΚΕΠΠΑΚ, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, στους χώρους του μουσικού σχολείου.
 
«Οξυγόνο για το Δήμο Κομοτηνής και για την αγορά» ειδικά στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, από το οποίο αναμένεται να εισρεύσουν έσοδα της τάξης του 1, 2 εκ. ευρώ, ως επιδότηση για τη φιλοξενίας νηπίων, όπως διευκρινίστηκε.
 
Λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα που προβλέπει δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών και Αλληλεγγύης και Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, σε κοινή συνέντευξη τύπου, κάλεσαν τους δημότες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα, υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις από τις 5 έως τις 18 Αυγούστου.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος, επιτελείο εργαζομένων του Δήμου υποδέχεται ήδη στο ΚΕΜΕΑ, δημότες που επιζητούν σχετική ενημέρωση, διανέμοντας και τη λίστα των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Και φέτος όπως και πέρσι, στα γραφεία του Κέντρου, στο Πολυλειτουργικό, παρέχονται σχετικές πληροφορίες ενώ ελέγχονται και προετοιμάζονται οι σχετικοί φάκελοι με τις αιτήσεις των ωφελούμενων που θα αποσταλούν από τους ίδιους στην ΕΕΤΑΑ.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κάλεσε άνεργες και εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα μητέρες που πληρούν τα ανάλογα κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής. Εστιάζοντας στο έργο που προσφέρουν οι αντίστοιχες δομές για την κοινωνικοποίηση των νηπίων και στην καλή φήμη τους.
 
Η Γραμματεία των Παιδικών Σταθμών του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των δημοτών σχετικά με το νέο πρόγραμμα στις 5, 6 και 7 Αυγούστου από τις 7:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα και καθημερινά στις 10, 11, 12, 13, 14, 17 και 18 Αυγούστου από τις 7:00 το πρωί έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι.
 
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 25310 23175- 25310 72414. 

150 παιδιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Στην συνέχιση της συνεργασίας με την ΕΕΤΑΑ για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, στη βάση υλοποίησης σχετικής πράξης από το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής επαγγελματικής ζωής αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου. Μια δομή που ανασυγκροτήθηκε από την προηγούμενη δημοτική θητεία και λειτούργησε φέτος με τη συμμετοχή 150 περίπου παιδιών και 8 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, στις εγκαταστάσεις του μουσικού σχολείου.
 
Η κ. Λιβεριάδου σημείωσε ότι η παρακολούθηση των τμημάτων του ΚΔΑΠ, δεν συνεπάγεται καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ωφελούμενους του προγράμματος και είναι επωφελής ειδικά για δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν χρήματα για αθλητικές και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών.
 
Το ΚΔΑΠ θα απορροφήσει και φέτος παιδιά από 5, 5 έως 12 ετών, οργανώνοντας προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησής τους, από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έως τις 31 Αυγούστου του 2016.
 
Για ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο και αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, στην Κούλογλου 14 και στο τηλέφωνο 25310 31022, καθημερινά έως τις 18 Αυγούστου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.