Καλεσμα σε ολους για το WEGROW Kids Festival απο τη ΔΚΕΠΠΑΚ

Νατάσα Λιβεριάδου «Το φεστιβάλ προτρέπει για δράσεις αλληλεγγύης, συνεργασίας και σεβασμού στο συνάνθρωπο και την διαφορετικότητα»

Κάλεσμα σε όλους τους Κομοτηναίους και όχι μόνο, να δώσουν το παρών στο Παιδικό Φεστιβάλ “WeGrow Kids Festival” που ανοίγει τις πόρτες του την προσεχή Παρασκευή έως και την Κυριακή στην Εκτενεπόλ απεύθυνε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε λίγες μέρες πριν την έναρξή του.

Ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΚΕΠΠΑΚ θεωρούν πως είναι από τις καλύτερες δράσεις που γίνονται στην Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια, μια καινοτόμα έμπνευση της Χριστίνας Σόφτα και της Ελευθερίας Κυρέζογλου, που αποτέλεσε για δύο χρόνια, το 2018 και το 2019, σημείο συνάντησης μικρών και μεγαλύτερων συμπολιτών, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, αθλητών κ.ο.κ. από όλη την Ελλάδα και κυρίως τόπο ανάπτυξης και υλοποίησης πολλών ονείρων των μικρότερων συμπολιτών μας.

Η δράση λαμβάνει χώρα στην περιοχή της πλατείας Εμπορίου στην Εκτενεπόλ, και μέσα από αυτή ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε σε ευπρεπισμό των χώρων, σε συνεργασία με εθελοντές.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που πραγματοποιείται μετά από δύο έτη υποχρεωτικής παύσης λόγω της πανδημίας, με την κ. Λιβεριάδου να ευχαριστεί τις δύο γυναίκες που εμπνεύστηκαν και συνεχίζουν να δουλεύουν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, καθώς και τους εθελοντές που ετοιμάζουν πυρετωδώς το χώρο για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του, που φτάνουν τις 52, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίζοντας το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Η εμπειρία τους έχει δείξει πως το φεστιβάλ αγκαλιάστηκε τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς, ξεπερνώντας τους 2.500 επισκέπτες, και το ίδιο ευελπιστούν πως θα γίνει φέτος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, τσίρκο, κινηματογράφο, παιχνίδια, αθλητικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και μουσικές δράσεις, που απευθύνονται στα παιδιά, σημείωσε, ενώ θεωρεί σημαντικό πως κινητοποιούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και άλλοι εθελοντές, ενώ ανταποκρίθηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου.

«Προτρέπει για δράσεις αλληλεγγύης, συνεργασίας και σεβασμού στο συνάνθρωπο και την διαφορετικότητα» τόνισε η κ. Λιβεριάδου, μέσα από τις συμμετοχές, και πιστεύει πως από τις εκδηλώσεις αυτές τα παιδιά θα κρατήσουν κάτι, μιας και ότι θα παρουσιαστεί είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

«Γονείς πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε, μη χάσετε καμία από τις μέρες, γιατί αξίζει τον κόπο» ανέφερε, ευχόμενη να είναι επιτυχημένο το φεστιβάλ και να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί πως όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.