Καλεσμα σε κινητοποιηση εξω το χωρο συνεδριασης της Συνοδου των Πρυτανεων απο τους εκλεγμενους με την ΠΚΣ

«Οι φοιτητές του ΔΠΘ μαζί με τους συμφοιτητές μας σε όλη τη χώρα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία»

Σε κινητοποίηση έξω από τον χώρο όπου θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου, η τελική συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη καλούν όλους τους φοιτητές αλλά και τους πολίτες της ΑΜΘ, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση στους Φοιτητικών Συλλόγους των Τμημάτων του ΔΠΘ.

«Η πλειοψηφία των φοιτητών έχει μιλήσει ήδη στις πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και έχει απορρίψει τον νόμο. Κάνουμε ξεκάθαρο πως όσες προσπάθειες και αν κάνουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα μείνουν στα χαρτιά!» επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ και τονίζουν πως «αποτελεί πρόκληση για όλους μας να διαλέγουν για την Σύνοδο των Πρυτάνεων την Αλεξανδρούπολη για να μας διαφημίσουν την υποτιθέμενη αναβάθμιση του ΔΠΘ»

«Για ποια αναβάθμιση μιλάνε όταν βιώνουμε από πρώτο χέρι τις τραγικές ελλείψεις στα τμήματά μας και στην φοιτητική μέριμνα, που με την υπογραφή της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει μειωθεί η χρηματοδότηση του ΔΠΘ κατά 80% την τελευταία δεκαετία;» διερωτώνται οι ίδιοι για να τονίσουν πως «ο Υπουργός, η κυβέρνηση και η σύγκλητος του ΔΠΘ είναι μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών! Τόσο καιρό η κατάσταση στο ΔΠΘ με ευθύνη και του κ. Πιερρακάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Παράλληλα διαμηνύουν πως «οι φοιτητές του ΔΠΘ μαζί με τους συμφοιτητές μας σε όλη τη χώρα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία, για πραγματική αναβάθμιση με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και πτυχία με αξία και εργασιακά δικαιώματα. Δε θα ανεχτούμε να γίνεται η αδικία νόμος, με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τους πολλούς και Ελάχιστη Βάση Πληρωμής για τους λίγους, δεν θα δεχτούμε τον νόμο που φέρνει την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων και την ταφόπλακα στα τμήματά μας».

«Την Παρασκευή 19/4 έξω από ξενοδοχείο Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας, τους φοιτητικούς συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όλο τον λαό σε κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη όπου πρόκειται να γίνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, παρουσία του Υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη» σημειώνουν κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.