Καλεσμα οργανωσης στην ΕΝΙΔΥΚ ενοψει εκλογων

«Η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην οργανωμένη, συλλογική δράση»

Κάλεσμα εγγραφής και συμμετοχής στις εκλογές του Σωματείου απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Οι σχετικές διαδικασίες να θυμίσουμε θα πραγματοποιηθούν στις 3 Δεκεμβρίου από  τις 11π.μ. έως τις 7μ.μ. και στις 4 Δεκέμβρη από τις 11.30π.μ. έως τις 6.30μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Σε σχετικό της μήνυμά η ΕΝΙΔΥΚ επισημαίνει:

«Συνάδελφε, συναδέλφισσα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής σε καλεί να κάνεις το βήμα, να ενώσεις την φωνή και την δύναμή σου, να οργανωθείς στο σωματείο μας.

Γιατί και εσύ ζεις τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα με τους τσουχτερούς λογαριασμούς ρεύματος και τη λίστα του σούπερ μάρκετ που συνεχώς μικραίνει λόγω της ακρίβειας, τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση της δουλειάς και τα εξαντλητικά ωράρια, τη μερική απασχόληση, την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας…

Γιατί εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα, έχουμε ανάγκες και αξιοπρέπεια. Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με voucher και pass, δεν αποδεχόμαστε τα καλάθια της κοροϊδίας. Δεν μπορούμε «να σκύβουμε το κεφάλι» και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Γιατί η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη, στη συλλογική δράση και όχι στην αναζήτηση «ατομικών λύσεων» γιατί αυτό μας αποδυναμώνει και εξυπηρετεί αυτούς που πλουτίζουν με την εκμετάλλευση του δικού μας κόπου.

Γιατί στο Σωματείο μας θα γνωρίσεις τα δικαιώματά μας. Τι μισθό δικαιούμαστε, τι άδεια πρέπει να πάρουμε, τι ωράριο πρέπει να δουλεύουμε, τι θα διεκδικήσουμε. Το σωματείο μας είναι το δικό μας «αποκούμπι». Αυτό θα σε υποστηρίξει, θα σου σταθεί σε κάθε δυσκολία, θα είναι μαζί σου για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Γιατί αλλιώς χτυπάς με ένα δάχτυλο και αλλιώς με τη γροθιά. Αυτό είναι το σωματείο μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και η δική σου συμμετοχή. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κατακτήσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιστούμε για τα συμφέροντά μας. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων αναμετριέται το σωματείο μας με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Γιατί το σωματείο μας παλεύει για αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

  • 825€ κατώτερο μισθό. Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες   
  • 7ωρο- 5νθήμερο – 35ωρο.  Κατάργηση του απελευθερωμένου ωραρίου.  
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας για το εμπόριο.
  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ατομικά μέτρα προστασίας για όλους (κράνος, γάντια, γιλέκα, μπουφάν,) με ευθύνη της εργοδοσίας.

ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΟ !

Την ώρα που εμείς και οι οικογένειές μας ζούμε τον δύσκολο χειμώνα, οι μεγαλέμποροι, οι ιδιοκτήτες επισιτιστικών αλυσίδων, οι ιδιοκτήτες των Super Markets, οι βιομήχανοι μετράνε συνεχώς κέρδη στις πλάτες μας. Αυτοί έχουν τις δικές τους κυβερνήσεις και είναι οργανωμένοι στις δικές τους οργανώσεις για να υπερασπίζονται αυτά τα κέρδη.             

Εμείς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να μείνουμε ανοργάνωτοι, δεν μπορούμε να μείνουμε με «σταυρωμένα τα χέρια». Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στην ζωή και τη δράση του. Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Η εμπειρία του εργατικού κινήματος αυτό δείχνει, με την πάλη και την οργάνωση μας κατακτήθηκαν δικαιώματα. Οι ελπιδοφόροι αγώνες του προηγούμενο διαστήματος στην COSCO, την E – FOOD, την ΛΑΡΚΟ, τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας, ο αγώνας των εργαζομένων στην Μαλαματίνα μάς γεμίζουν αισιοδοξία και επιβεβαιώνουν πως οι εργαζόμενοι μόνο συσπειρωμένοι μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να κερδίζουμε κατακτήσεις.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ – ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΙΔΥΚ,

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ – ΨΗΦΙΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις 3 Δεκέμβρη από τις 11π.μ. έως τις 7μ.μ.

Στις 4 Δεκέμβρη από τις 11.30π.μ. έως τις 6.30μ.μ.

στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής (δίπλα στον πρώην κινηματογράφο REX)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.