Καλεσμα να σπασει η σιωπη απο το Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης με αφορμη την 8 Μαρτη

«Τα συνδικάτα δίνουμε τη φωνή και τη Δύναμή μας για το σπάσιμο της σιωπής στην ανισότητα, στη σεξουαλική παρενόχληση και βία και στην ηθική παρενόχληση»

Την ανάγκη κατάλυσης των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, της παρενόχλησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία τονίζει το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, σε μήνυμα του για την ημέρα της Γυναίκας.

Αναφέρουν δε στο μήνυμα τις δομές τους για την δωρεάν πληροφόρηση των εργαζομένων αλλά και για την καταγγελία για τα εργατικά θέματα.

Το μήνυμα του κέντρου έχει ως εξής:

«Οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, η παρενόχληση και η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία είναι μάστιγα. Στα συνδικάτα αγωνιζόμαστε για την καταπολέμησή της.  Έλα έγκαιρα να μας πεις την καταγγελία σου να πάμε εμείς ή μαζί σου στην Επιθεώρηση Εργασίας. Σπάσε τη σιωπή. Στηρίξου στη δύναμή μας.

Λέμε όχι στον εργασιακό εκφοβισμό και την ψυχολογική εξουθένωση. Απαιτούμε σεβασμό στη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, την ηλικία, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την θρησκεία.  Λέμε όχι στις πολλαπλές διακρίσεις.  Ενώνουμε τη φωνή μας. Δεν φοβόμαστε.

Αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής σε θέσεις ευθύνης στα συνδικάτα. Απαιτούμε συμμετοχή στις τοπικές και περιφερειακές επιτροπές ισότητας. Μαζί μπορούμε περισσότερα.

Απαιτούμε ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας. Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος και τη διαφάνεια στους  όρους εργασίας.

Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Απαιτούμε αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Με φυσικό τρόπο, με υιοθεσία ή με αναδοχή, με αναπηρία ή όχι, τα παιδιά μας είναι η ζωή μας. Ζητάμε την ενσωμάτωση με κατάλληλα μέτρα εφαρμογής της Οδηγίας για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Η προσωπική μας ζωή μας ανήκει. Δεν αφορά τον εργοδότη.  Διεκδικούμε χωρίς φόβο την επαγγελματική μας αξία με ίσους όρους.  Απαιτούμε ισότητα ευκαιριών στο χώρο εργασίας.

Η προστασία από τις παράνομες διακρίσεις, τη βία και την παρενόχληση στην εργασία πρέπει να είναι έγκαιρη και αποτελεσματική για όλες και όλους σε όλη τη χώρα, ηπειρωτική και νησιωτική, σε κάθε τομέα που παρέχεται εργασία και για κάθε μορφή εργασίας.  Ζητάμε την ενίσχυση των Επιθεωρήσεων Εργασίας και Γραφεία Ισότητας μέσα σε αυτές σε όλη τη χώρα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία και με την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.  Ζητάμε άμεση κύρωση με κατάλληλα εφαρμοστικά μέτρα της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για “την εξάλειψη της Βίας και της Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας”.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, για τις Δομές μας για τη δωρεάν πληροφόρηση:

Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ http://www.kepea.gr

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/

 [email protected]

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής : [email protected] Τηλέφωνο: 2531103015

είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στο Σ.ΕΠ.Ε. και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.