Καλεσμα για συμμετοχη στην κινητοποιηση της Τεταρτης απο Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης και ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Καλούν τους πολίτες να εναντιωθούν σε όλα τα αντεργατικά και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης

Σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στο συλλαλητήριο στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής κάλεσαν από κοινού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπειά τους και να εναντιωθούν σε όλα τα αντεργατικά και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στις απαιτήσεις τους είναι η Αύξηση Μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Καθολική Κοινωνική Πρόνοια, Μείωση του Κόστους Ενέργειας, Νέες Θέσεις Εργασίας, να μην παραβιάζονται τα εργασιακά τους δικαιώματά και να εργάζονται σε χώρους που εγγυώνται την Υγεία και την Ασφάλεια τους.

Να σταματήσει η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια

Όπως τόνισε ο Ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευτεί οδηγώντας εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, θύματα αυτής της κρίσης.

Για αυτό και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, να ενώσουν την φωνή τους, για να σταματήσει η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια, και να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, να συναφθούν ΣΣΕ για όλους.

Με την απεργία της Τετάρτης απαιτούν αύξηση των μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη, ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών για να αντέξουν τις αυξήσεις, ανώτατα όρια τιμών στους λογαριασμούς ενέργειας, που θα πρέπει να αναγνωριστεί ως δημόσιο αγαθό, και φόρος στις εταιρείες καθώς και άλλα μέτρα για να περιοριστεί η κερδοσκοπία, μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και στα υγρά καύσιμα, αλλά και μέτρα στήριξης για την κατοικία.

Αποκατάσταση περικοπών στο Δημόσιο

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν διεκδικούν αναβάθμιση των μισθών, αλλά να αποκατασταθούν κάποιες από τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών.

Σημείωσε δε πως όταν πρόκειται για επιχειρηματικούς ομίλους η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια, ενώ όταν πρόκειται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του Λαού και την επιβίωσή του ισχυρίζεται προκλητικά και ξεδιάντροπα ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Παράλληλα, θεωρεί πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, ώστε να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, με το χρηματιστήριο της ενέργειας και να συνεχίσει την πολιτική της.

Την ίδια ώρα ενώ το κράτος έχει μειώσει τις δαπάνες του όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια, το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται. Υπερασπίζονται δε τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών τους όχι για τους ίδιους, αλλά για τον κάθε Έλληνα πολίτη, γιατί θα πληρώσει πολύ ακριβά ακόμα και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες, όπως η υγεία.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος βλέπει να έρχεται δύσκολος χειμώνας, για αυτό και τόνισε πως πρέπει όλοι να πουν ένα μεγάλο όχι σε αυτές τις πολιτικές πριν πεινάσουμε και πριν κρυώσουμε, διεκδικώντας αξιοπρεπή διαβίωση για όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Καρυδόπουλος σημείωσε πως όλες τις κρίσεις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, για αυτό και διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού, ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17 και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21.

Επίσης απαιτούν αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, και άλλους τομείς του Δημοσίου, κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, και να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.