Καλεσμα αντιστασης στο νομοσχεδιο Χατζηδακη απο το Συλλογο Εργαζομενων Νοσοκομειου Κομοτηνης

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, όχι στον εργασιακό μεσαίωνα» το σύνθημά τους με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην σημερινή απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ απεύθυναν το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαΐου τα μέλη του συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενόψει και της κατάθεσης του εργατοκτόνου, όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχεδίου Χατζηδάκη στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό στην πύλη του Νοσοκομείου, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, όχι στον εργασιακό μεσαίωνα» αλλά και πανό με το σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου μας».

Ιστορική  χαρακτήρισε την σημερινή κινητοποίηση ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Σπανός, εκφράζοντας την άποψη πως ο κλάδος τους είναι ο πιο πληττόμενους από όλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μετρώντας 50 απώλειες, οι οποίες δεν έχουν χαρακτηριστεί ως εργατικό ατύχημα, ενώ δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Όλοι οι υγειονομικοί αυτοί, που έχουν δώσει μια σπουδαία μάχη, βρίσκονται «κρεμάμενοι επί ξύλου» γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να τους μονιμοποιήσει η «ανάλγητη κυβέρνηση, που έχει επενδύσει μόνο στο εμβόλιο, και 14 μήνες μέσα στην υγειονομική κρίση μετρούμε σε καθημερινή βάση 70 με 80 συμπολίτες μας νεκρούς και άλλους τόσους που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μια κλίνη σε αίθουσες εντατικής».

«Φτηνό περιτύλιγμα το σχέδιο ανάκαμψης»

Την ίδια ώρα εφαρμόζονται μια σειρά από lockdown που ο κ. Σπανός θεωρεί αναποτελεσματικά, και πιστεύει πως έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομία και την έχουν καταστήσει φτηνό πεδίο βολής, με την κυβέρνηση από την άλλη να κουνά το «καθρεφτάκι» όπως το χαρακτήρισε του σχεδίου ανάκαμψης, που «δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φτηνό περιτύλιγμα που κρύβει μια σειρά από προαπαιτούμενα, ένα βαθύ μνημόνιο και ανοίγει το δρόμο στο περιβόητο σχέδιο Πισσαρίδη» ανέφερε.

Αυτό όμως που οι εργαζόμενοι θεωρούν πιο ανήθικο όλων, είναι η χρήση της πανδημίας για το πέρασμα κρίσιμων νομοθετημάτων, με την κοινωνία κλειδαμπαρωμένη  και τη βουλή να υπολειτουργεί. Πέρασαν με αυτό τον τρόπο νομοθετήματα για τον πτωχευτικό κώδικα, την σύμβαση για το χρυσό στη Χαλκιδική, το πέρασμα των συντάξεων στους ιδιώτες και φτάνοντας στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το οποίο καταργεί, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, δικαιώματα και κατακτήσεις ετών, το οκτάωρο, αποδυναμώνει τα ελεγκτικά σώματα, ενώ περιέχει διατάξεις που τους προκαλούν ως εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι»

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σταυροδρόμι, που ακούγεται η εκκωφαντική σιωπή χιλιάδων αγωνιστών που έχυσαν πολύ αίμα για αυτές τις κατακτήσεις, και το έντρομο βλέμμα των σημερινών και των επόμενων γενεών που μας παρακολουθούν με αγωνία» κατέληξε. Για αυτό και κάλεσε όλο τον κόσμο της εργασίας, χωρίς κομματικές εμμονές και ιδεοληψίες, σε αυτή τη «μητέρα των μαχών» για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι, και δεν πρέπει να αποτελέσουν γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη στο ΣΕΒ και «στην παρασιτική και διεφθαρμένη κυρίαρχη μεγαλοαστική ελίτ που λυμαίνεται αυτό τον τόπο», και θεωρεί πως φέρνει έναν εργασιακό Αρμαγεδδών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.