Καλες πρακτικες στη διδασκαλια για τους κινδυνους απο τη ρυπανση στους υγροτοπους

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος BioLearn

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας- BioLearn»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BioLearn» (Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin.

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν πέντε μέρες από τις 28/2/2022 έως τις 4/3/2022 μέσω της πλατφόρμας zoom από τις 17:00-20:00 μ.μ καθημερινά.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η προώθηση καλών πρακτικών σχετικά με τη διδασκαλία των κινδύνων στη βιοποικιλότητα που θέτει η ρύπανση στους υγροτόπους, αλλά και μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών θεματικών. Οι οποίες είναι: 1) Νερό – Πηγή Ζωή, 2) Ο κύκλος του νερού, 3) Υγρότοποι και η σημασία τους, 4) Οικοσυστήματα και Βιότοποι Υγροτόπων, 5) Βιοποικιλότητα, 6) Έδαφος, 7) Παρατήρηση της φύσης και Επιστήμη των Πολιτών, 8) Ρύπανση του Περιβάλλοντος, 9) Βιωσιμότητα, 10) Κλίμα και κλιματική αλλαγή, 11) Απειλές και διατήρηση υγροτόπων και 12) Χρήσεις υγροτόπων.

Τα σεμινάρια θα βασιστούν στο περιεχόμενο των εγχειριδίων για μαθητές και εκπαιδευτικούς που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου για κάθε μια θεματική. Αυτά περιλαμβάνουν τις βασικές έννοιες και πληροφορίες γύρω από κάθε θεματική, οι οποίες θα παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να τις αξιοποιήσουν κατά τη διδασκαλία τους. Επίσης, τα εγχειρίδια περιλαμβάνουν δραστηριότητες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μαζί με τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να συζητήσουν μαζί κάποιες από τις πιο επίκαιρες περιβαλλοντικές θεματικές και να αναζητήσουμε τους καλύτερους τρόπους για την ένταξή τους στη δική σας διδασκαλία!

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στο σύνολό του.

Λίγα λόγια για τις δράσεις του έργου BIOLEARN 

Στο πλαίσιο του έργου η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου, Δαδιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Θράκης σε συνεργασία με την iSea έχουν αναλάβει και υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις: 

  • Διερεύνηση της επικρατούσας κατάστασης σχετικά με τα υδάτινα απορρίμματα στους υγροτόπους της περιοχής σχετικά με την κατανομή, τις ποσότητες και τους τύπους απορριμμάτων. 
  • Διοργάνωση διαγωνισμών ζωγραφικής. 
  • Υλοποίηση σεμιναρίων για τοπικές ΜΚΟ, καθηγητές σχολείων, προσωπικό φορέων Προστατευόμενων Περιοχών και άλλων ενδιαφερόμενων σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές διδασκαλίας για τον κίνδυνο που προκαλούν τα απορρίμματα στα ποτάμια και τις θάλασσες. 
  • Οργάνωση εκστρατειών ευαισθητοποίησης του κοινού και καθαρισμού ακτών. 
  • Αποτύπωση του προβλήματος της ρύπανσης σε φωτογραφίες και έκθεση αυτών. 
  • Δημιουργία φυλλαδίων και αγορά κάδων

Info

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια εδώ: https://forms.gle/xGfgSvCpkk7ZFCZVA

Συνδεθείτε μαζί μας εδώ: https://rb.gy/k2raip.

Βρείτε την ατζέντα του σεμιναρίου εδώ: https://bit.ly/34AzgBH

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.