Καλα θεματα βατα για τους διαβασμενους μαθητες στα Λατινικα

Σχολιασμός των θεμάτων από την καθηγήτρια του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό» Ζήνα Στρατιάδου

Την πολύ καλή επιλογή θεμάτων για το μάθημα των Λατινικών στα οποία εξετάστηκαν την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων υπογράμμισε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η φιλόλογος του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό» κ. Ζήνα Στρατιάδου.

Σχολιάζοντας τα φετινά θέματα η κ. Στρατιάδου έκανε λόγο για σαφή και ξεκάθαρα θέματα, με μικρές λεπτομέρειες που θα ξεχωρίσουν το «άριστα», ωστόσο έσπευσε να επισημάνει πως ένας καλά προετοιμασμένος και ψύχραιμος μαθητής, θα μπορούσε να πετύχει το άριστα.

Τα πρώτα δύο θέματα σύμφωνα με την ίδια ήταν θέματα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ ορθή ήταν η επιλογή των ερωτήσεων κλειστού τύπου, δεδομένου του γεγονότος ότι η εισαγωγή του σχολικού βιβλίου δεν είναι κατάλληλη για αποστήθιση.

Στις ετυμολογικές ασκήσεις επίσης τα ερωτήματα ήταν βατά, με καλή επιλογή λέξεων, ενώ όπως εξήγησε στις γραμματικές εξετάστηκαν και σε ασκήσεις που ανταποκρίνονται στη νέα φιλοσοφία των θεμάτων, παραπέμπουν δηλαδή στην Τράπεζα Θεμάτων της Γ’ Λυκείου που απαιτούν βαθύτερη γνώση των Λατινικών και της θεωρίας.

Από τα ερωτήματα αυτά σύμφωνα με την ίδια, εφόσον οι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι θα μπορέσουν να πετύχουν άριστες βαθμολογίες.

Αναφορικά με το 4ο θέμα η ίδια έκανε λόγο για κλασικό και αναμενόμενο θέμα, πάνω στο οποίο «δουλεύουν» με τους μαθητές ήδη από το τέλος της Β’ Λυκείου για να κρίνει πως δεν θα αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά την προσοχή που απαιτούσαν κάποια ερωτήματα όπως το Δ1β θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.