Κακοκαιρια: Χαλαζι στη Μαρωνεια – Προβληματα στο Τσιφλικι

Ολιγόλεπτη χαλαζόπτωση σε Μαρώνεια και Αλεξανδρούπολη

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στην Θράκη, καθώς το ηλιόλουστο και με υψηλές θερμοκρασίες πρωινό της Τρίτης, διαδέχτηκαν έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ωστόσο διήρκησαν μόλις λίγα λεπτά.

Από το σκηνικό του καιρού δεν έλειψαν και οι χαλαζοπτώσεις οι οποίες έπληξαν κυρίως την Αλεξανδρούπολη αλλά και περιοχές της Ροδόπης, όπως η Μαρώνεια, στην οποία όπως επισημαίνουν φίλοι της ομάδας «Καιρικά Νέα Θράκης» που αναρτούν υλικό μπορεί να ήταν σε μέγεθος ρεβιθιού, ωστόσο διήρκησαν ελάχιστα λεπτά.

Το «μπούρινι» όμως άφησε εκ νέου το αποτύπωμά του καθώς προβλήματα δημιουργήθηκαν σε περιοχές της Ροδόπης όπως ο οικισμός Τσιφλίκι του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών όπου από την ένταση των φαινομένων πλημμύρισαν αυλές και ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ σε μία περίπτωση δέντρο «παρέσυρε» και καγκελόπορτα αυλής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, όμβροι, βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 14/06, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν σε τοπικό επίπεδο νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και περιοχές των Δωδεκανήσων με έμφαση στη Ρόδο.

Επισημαίνεται ότι παροδικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα, ενώ οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Για την περιοχή της Κομοτηνής από αύριο Τετάρτη ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση, με επιστροφή σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και απουσία βροχοπτώσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.