Καινουριο διασωστικο οχημα απεκτησαν οι Σαμαρειτες

Στο ΠΤ Κομοτηνής του Ερυθρού Σταυρού παραδόθηκε το όχημα για να καλύψει τις ανάγκες του

Για την απόκτησή του ένωσαν τις δυνάμεις τους Santa Run, ΔΚΕΠΠΑΚ, Δήμος Κομοτηνής, Αστικά Κομοτηνής, System & G και Α.Σ. Ηρόδικος

Παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης 12 Αυγούστου στο Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ερυθρού Σταυρού, το νέο διασωστικό όχημα 4×4 για τις ανάγκες του.

Το όχημα παραδόθηκε σε μια λιτή εκδήλωση στο Παράρτημα, από τους φορείς που συνεργάστηκαν για την αγορά του, δηλαδή την εθελοντική δράση Santa Run, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού και τη στήριξη της ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τoυ Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ,  που κατάφερε να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει τον Δεκέμβριο του 2019, μέσα από δωρεές, μετά και την καταλυτική βοήθεια της System & G για να συμπληρωθεί το ποσό για την αγορά μέσω προγράμματος.

Το νέο διασωστικό όχημα των Σαμαρειτών

Για αυτό άλλωστε και στην εκδήλωση παράλληλα με την παράδοση παρουσιάστηκαν τα τελικά αποτελέσματα των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος “Safe Town” στην Κομοτηνή. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη System & G Greece, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης σε Περιοχές Υψηλής Προτεραιότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “European Education and Culture Executive Agency” και υποστηρίχθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, την Πυροσβεστική, τα ΕΜΑΚ, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής, τη Διεύθυνση Δασών Ν. Ροδόπης και τον Ερυθρό Σταυρό με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ν.Ροδόπης.

Οι φορείς που βοήθησαν για την απόκτηση του οχήματος μαζί με παιδιά που εκπαιδεύτηκαν στην Κομοτηνή

Τα μέλη του Santa Run ευχαρίστησαν από καρδιάς  όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της, και κυρίως όλους εσάς τους χιλιάδες πρεσβευτές της προσπάθειας μας που τους στήριξαν, προώθησαν την ιδέα τους σε κάθε γωνία της πόλης και όχι μόνο. «Μας δώσατε πέρα από την οικονομική υποστήριξη την συναισθηματική συμπαράσταση για να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο» τόνισαν, κλείνοντας ραντεβού στην επόμενη δράση, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.