«Καινουρια Χρονια, Καινουρια Σχολικα» απο τα Κεντρα Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας των Παιδικων Χωριων SOS

Για ακόμα μια χρονιά συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για τα παιδιά που στηρίζουν τα Κέντρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για ακόμα μια χρονιά, η δράση «Καινούρια Χρονιά, Καινούρια Σχολικά» στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, Κομοτηνής και Σαπών, των Παιδικών Χωριών SOS.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συγκεντρώθηκαν σχολικά ώστε τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και στηρίζουν καθημερινά τα Παιδικά Χωριά SOS, να επιστρέψουν στα θρανία με τσάντες γεμάτες υποστηρίζοντας το βασικό δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, δίνοντας τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Παράλληλα, όσα παιδιά βρέθηκαν στο χώρο, πήραν μέρος σε καλλιτεχνικό εργαστήριο ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους μολυβοθήκη, με τη βοήθεια του προσωπικού και των εθελοντών.

Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμά τους κάθε χρόνο, τόνισε η κ. Παρασκευή Λυγκόζη, Κοινωνική Λειτουργός και συντονίστρια στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, με σχολικά για τα παιδιά.

Οι ανάγκες άλλωστε υπάρχουν, και εκφράζονται πολύ πιο εύκολα από τον κόσμο, τόσο για τα σχολικά, όπως αυτά που συγκέντρωσαν, αλλά και για άλλες ανάγκες στην καθημερινότητα τους.

Παράλληλα ζητούν και υπηρεσίες τους πιο ανοιχτά, όπως τη συμβουλευτική, ενώ το Κέντρο θα συνεχίσει τις δράσεις του στο ίδιο πλαίσιο που έκανε και τις προηγούμενες χρονιές.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση σχολικών ειδών θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής (Σκεπαστού 7-11), καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή), 08:00 – 18:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.