Καινοτομουν και μαθαινουν οι φοιτητες του Τμηματος Οικονομικων Επιστημων

Περικλής Γκόγκας «Το πιο σημαντικό από όλα είναι οι φοιτητές να μπουν σε διαδικασία σκέψης για να ψάχνουν και να βελτιώνουν όσα βλέπουν γύρω τους»

Τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες, που συνέλαβαν στο πλαίσιο του μαθήματος Επιχειρηματικότητας Ι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνής, παρουσίασαν το απόγευμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 25 Επιχειρηματικές Ομάδες φοιτητών.

Όπως κάνουν εδώ και 14 χρόνια, οι τελειόφοιτοι φοιτητές ανέλυσαν την αγορά, εντόπισαν κενά, ή που μπορεί να βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση, και δημιούργησαν posters τα οποία παρουσίασαν στον Καθηγητή κ. Περικλή Γκόγκα, αλλά και σε όποιον ήταν πρόθυμος να ακούσει.

Έτσι κάποιος μπορούσε να δει βάζα με καπάκια και από τις δύο πλευρές (για να μην ψάχνεις τη μαρμελάδα στον πάτο), σκάνερ που ελέγχουν αν το φαγητό είναι ληγμένο, ψυγείο με ενσωματωμένη καφετιέρα, τσουρέκι για αθλητές (με πρωτεΐνη), βούρτσα με αυτόματη αφαίρεση μαλλιών, ακόμα και υπηρεσία εύρεσης εργατών γης.

Μετά την παρουσίαση, προβλήθηκαν και τα τηλεοπτικά σποτ που δημιούργησαν για το προϊόν τους.

Τα παραπάνω μαζί με το τελικό Business Plan που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο θα διαγωνιστούν για τα 4 βραβεία Marketing και Promotion του τμήματος: βραβείο Poster, Δημιουργικού, Εφέ, Καλύτερου Spot, που δίνονται στο τέλος του χρόνου.

Αυτή είναι η 14η χρονιά που πραγματοποιούν με τους φοιτητές τους αυτή τη δράση, που ξεκινά με τα poster για τους υποψήφιους επενδυτές, αλλά και τα διαφημιστικά σποτ που θα απευθύνονται στους τελικούς καταναλωτές.

Αυτή η προσπάθεια, σημείωσε ο κ. Γκόγκας, είναι πρωτοπόρα τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας τη σιγουριά στα παιδιά ότι το να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν μια επιχείρηση δεν είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, χρειάζεται δομημένη σκέψη, συγκεκριμένες γνώσεις και συγκεκριμένα βήματα, τα οποία τους δίνει το Τμήμα και το μάθημα. Το σημαντικότερο όμως είναι, τόνισε, πως δίνουν στα παιδιά αυτοπεποίθηση, καταλαβαίνουν πως μπορούν να κάνουν πράγματα, έχουν φαντασία, δημιουργικότητα και ιδέες, που πρέπει να τις υλοποιήσουν.

Στη φετινή παρουσίαση, όπως και σε κάθε μία που προηγήθηκε, υπάρχουν πολύ καλές ιδέες, όμως αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. «Το πιο σημαντικό από όλα είναι οι φοιτητές να μπουν σε διαδικασία σκέψης για να ψάχνουν και να βελτιώνουν όσα βλέπουν γύρω τους» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.